Evler ailelere değil bekarlara kiralanmaya başlandı!

Ev sahiplerinin bekar kiracı yerine evlerini aileye kiraya vermek istiyordular. Bu dönem kapanırken artık bekar kiracılar tercih edilmeye başlandı.
Evler ailelere değil bekarlara kiralanmaya başlandı!

Türkiye’de kiracılık sorunu her geçen gün bir başka boyuta evriliyor. Gelişen ekonomik koşullar ev sahiplerinin tercihlerini de değiştiriyor. Genellikle ev sahipleri bekar kiracılardan hoşlanmazlardı. Bekar kiracının eve iyi bakmayacağı düşünülür ve komşulara sorun yaratacağından endişe edilirdi. Ev sahipleri bekara ev kiralamazken şimdi devir tersine döndü. Ev sahipleri artık aileye ev kiralamak istemiyorlar. Bunun da gerekçesi tamamen daha yüksek kira geliri elde etmek oluyor.

EV SAHİPLERİ İLAN VERİYORLAR

Çevrimiçi kiralık ev ilanları incelendiğinde özellikle büyük kentlerde ev sahiplerinin farklı bir uygulamaya gitmeye başladıkları görülüyor. Ev sahipleri evin odalarına ranzalar yerleştirerek evi adeta yurtlara çevirdiler. Bir eve 10 yatak koyan ev sahibi de 10 bekar kiracı arıyor. Bu kiracıları bulmak için de internette emlak sitelerinde ilanlar yayınlanıyor. 10 kiracıdan kira alarak bir aileden alınamayacak tutarda kira geliri elde eden bu ev sahipleri için bekar kiracılar direkt tercih nedeni oluyor.

KİŞİ BAŞI 8 BİN TL’YE KADAR ÇIKIYOR

Bekar kiracı arayan ev sahipleri kira bedelinde de oldukça yüksekten uçuyorlar. İstanbul’da kiraların düşük olduğu ilçelerde kişi başı 2.500 TL’den kapıyı açan ev sahipleri kiraların yüksek olduğu ilçelerde kişi başı 8.000 TL kira istiyorlar. Bu şekilde inanılmaz bir kira geliri elde eden ev sahipleri normal koşullarda kazanamayacakları kira geliri elde ediyorlar. 80.000 TL aylık kira geliri elde eden ev sahipleri aileye kiraya verseler en iyi ihtimalle bunun 2,5 kat daha düşük bir gelir elde edecekler.

DEPOZİTO VE EMLAKÇI BEDELİ ALINIYOR

Ev sahiplerinin gelirleri sadece kira geliri olmuyor. Bekar kiracılardan kişi başı depozito alan ev sahipleri bir de arada emlakçı olmamasına rağmen bir kira bedeli kadar emlakçı bedeli istiyorlar. Ev sahiplerinin yeni yöntemi büyük kentlerde özellikle üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala oldukça yaygınlaştı. Bu uygulamanın tüm kentlere yayılması bekleniyor.