Eylül Ayında Kiralara Kaç TL Zam Geldi? İşte Resmi Kira Artış Oranı Zammı Hesaplama

Ev sahipleri ve kiracıların merakla bekledikleri Eylül ayı kira artışı resmi zam oranları açıklandı.
Eylül Ayında Kiralara Kaç TL Zam Geldi? İşte Resmi Kira Artış Oranı Zammı Hesaplama

Ev sahipleri ve kiracıların merakla bekledikleri Eylül ayı kira artışı resmi zam oranları açıklandı. Ev sahiplerinin kiracıları için yapabilecekleri resmi zam sınırı belirlenmiş oldu. Peki, ev sahibi kiraya en fazla kaç lira zam yapabilir, kiralara ne kadar zam geldi, Eylül ayı kira artış oranı nasıl hesaplanacak, resmi zam oranı ne kadar?

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren Eylül ayı resmi kira artışı zam oranı rakamı açıklandı.



Açıklanan rakama göre Eylül ayında ev sahipleri tarafından kiracılara uygulanabilecek resmi kira artışı zam oranı yüzde 11.27 olarak gerçekleşti.



EYLÜL 2020 RESMİ KİRA ARTIŞI ZAM ORANI HESAPLAMA



Eylül Ayında Kiralara Kaç TL Zam Geldi? İşte Resmi Kira Artış Oranı Zammı Hesaplama



Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Eylül ayında kiracılara uygulanabilecek resmi kira artışı zam oranı belirlendi.



YEP programı kapsamında yapılan değişiklik kapsamında ev sahipleri kiracıları için en fazla 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden zam yapma hakkı elde etmişti. Açıklanan rakamlara göre Ağustos ayı enflasyon verisi ile beraber 12 aylık TÜFE ortalaması yüzde 11,27 olarak belirlendi.



Yani Ağustos ayı itibari ile kira sözleşmesi sona eren ve Eylül ayı itibari ile zamlı kira ödemeye başlayacak olan kiracılar için ev sahipleri en fazla yüzde 11,27 oranında zam yapabilecekler.



Açıklanan rakamlara göre aylık kirası bin lira olan bir kiracı Eylül ayında gelen yüzde 11.27 zam sonrasında 112,70 liralık zamla beraber 1.112,70 lira olarak kira ödemesi gerçekleştirecek.



Söz konusu rakam uygulanabilecek maksimim zam oranı olarak ilan edilirken ev sahipleri kanunlar gereği bu orandan daha yüksek bir rakamda zam yapamayacak ancak tarafların karşılıklı anlaşmaları halinde daha düşük tutarlı zam yapmalarına olanak sağlanacak.



Emlak365.com