Eyüpsultan Belediyesi 8.250 Metrekarelik Konut İmarlı Arsayı İhaleyle Satışa Çıkardı

İstanbul İli Eyüpsultan Belediye Başkanlığı tarafından 9 haziran 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan resmi ilana göre konut imarlı bir adet arsa satışa çıkarıldı. Kapalı teklif usulü yapılacak olan arsa satış ihalesine dair detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.
Eyüpsultan Belediyesi 8.250 Metrekarelik Konut İmarlı Arsayı İhaleyle Satışa Çıkardı

Türkiye'de belediyeler tarafından taşınmaz satışlarına devam ediliyor. Belediyeler kendi mülkiyetlerinde olan taşınmazları ihale yolu ile satışa çıkarıp ekonomiye kazandırıyorlar. Bu şekilde hem belediye bütçelerine çok ciddi bir destek sağlanmış oluyor hem de vatandaşlar satışa açık olmayan bir taşınmazı satın alma imkanı bulabiliyorlar.

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ ARSA SATIŞ İHALESİ

İstanbul İli Ayüpsultan Belediye Başkanlığı tarafından 9 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete'de bir taşınmaz satışı ilanı yayınlandı. Bu ilana göre Eyüpsultan Belediyesi'nin mülkiyetinde olan bir arsa satışa çıkarıldı. Satışa çıkarılan arsanın Eyüpsultan ilçesi Kemerburgaz Mithatpaşa Mahallesi 330 ada, 38 parselde olduğu bildirildi.

Eyüpsultan Belediyesi'nin satışa çıkardığı arsanın yüzölçümünün 8.250 metrekare olduğu bildirildi. Oldukça değerli bir taşınmaz niteliğinde bulunan arsanın satış ihalesi 23 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 10:30'da kapalı teklif usulü ile Eyüpsultan Belediyesi Encümeni'nde yapılacak.

KONUT İMARLI ARSA

Kapalı teklif usulü ile satılacak olan arsanın durumu ile alakalı olarak da bilgi verildi. Buna göre Kemerburgaz 1. Etap Uygulaması İmar Planı'na göre satılacak olan arsanın ayrık nizam 2 kat yapılanmalı konut alanında olduğu belirtildi. Bu arsayı satın alanlar arsa üzerinde 2 katlı konutlar inşa edebilecekler. Villa yapımına oldukça uygun olan arsa Eyüpsultan ilçesinin kıymetli arazilerinden birisi olarak gösteriliyor.

MUHAMMEN BEDEL BELİRLENDİ

Eyüpsultan Belediyesi satılacak olan arsa için 51 Milyon 566 Bin 125 TL ve +KDV muhammen bedel belirledi. İhaleye katılıp arsayı satın almak için teklif verecek olanların 1 milyon 546 Bin 983 TL geçici teminat bedelini ihaleden önce ödemeleri gerekecek. İhale şartnamesi Eyüpsultan Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nde mesai saatleri içerisinde 2.500 TL ödeme yapılarak temin edilebilecek. İhaleye katılacak olanların ihale şartnamesini almaları zorunlu olacak. 22 Haziran tarihine kadar ihaleye ilişkin başvuruların yapılması gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecek.