Eyüpsultan Yeşilpınar Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreninde Ekrem İmamoğlu'na Protesto: Yolu Kestiler, Araçları Yumrukladılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün katıldığı Eyüpsultan Yeşilpınar Kentsel Dönüşüm Projesi temel atma töreninde protesto edildi. Başkan Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren vatandaşlar konvoyda bulunan araçlara de vurdular.
Eyüpsultan Yeşilpınar Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreninde Ekrem İmamoğlu'na Protesto: Yolu Kestiler, Araçları Yumrukladılar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün İstanbul'da Eyüpsultan Yeşilpınar Kentsel Dönüşüm Projesi temel atma törenine katıldı. Bir grup mahalleli törenin ardından Başkan Ekrem İmamoğlu ayrılırken kendisine tepki gösterdiler.

EKREM İMAMOĞLU'NA PROTESTO

Protestocu vatandaşlar temeli atılan proje içerisinde kalan parkın yıkılmasını istemediklerini bildirerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun makam aracını durdurmak istediler. Bu sırada araya polisler girerek vatandaşlar uzaklaştırmaya çalıştılar. Yaşanan kargaşada protestocu vatandaşlar önce Ekrem İmamoğlu'nun koruma aracını ardından da makam aracını yumrukladılar. Çıkan arbedede protesto eden grubun içerisinde yer alan bir kadın yere düşerek yaralandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan protesto polisin protestocu vatandaşları olay yerinden uzaklaştırması ile son buldu. Yolu açan polisler Ekrem İmamoğlU'nun konvoyunun geçişini sağlayarak olayların büyümesinin önüne geçtiler.

DEPREM TOPLANMA ALANI OLAN PARK İÇİNE SİTE YAPILMASINA TEPKİ

Kentsel dönüşüm prıojesinin yapılacağı alanda yeşil alanın ve parkın yıkılacak olmasını eleştiren Koray Akın isimli vatandaş Ekrem İmamoğlu ile kurduğu diyalogda, “Başkanım çok iyi biliyoruz siz de yeşili çok seviyorsunuz. Ancak bizim parkımızın içerisine kocaman bir site yapılıyor. Bizim tek bir talebimiz var. İsterseniz gökdelen yapın bizim için hiç sıkıntı yok. Bu alan deprem toplanma alanı. Siz buraya gelmeden bir gün önce onun da tabelasını kaldırdılar. Parkı dörde bölmüşler ve içine site yapıyorlar. Biz deprem olduğunda sitede mi toplanacağız. Biz sizinle sadece çay içip konuşmak istedik.”

Eyüpsultan Yeşilpınar Kentsel Dönüşüm Projesi için yapılan temel atma töreninin ardından bölgede planlanan inşaat süreci ile alakalı bir iptal durumunun olmasıa pek ihtimal verilmezken vatandaşlar par alanlarında site yapılacak olmasına dair tepkilerini devam ettiriyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bu konuda yapacağı açıklamalar ise merakla bekleniyor.