F4 Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı İçin Açılış Tarihi Belli Oldu!

İstanbulluları ulaşım açısından son derece rahatlatacak olan önemli projeler arasında yer alan F4 Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı için beklenen açılış tarihi açıklandı.
F4 Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı İçin Açılış Tarihi Belli Oldu!

İstanbulluları ulaşım açısından son derece rahatlatacak olan önemli projeler arasında yer alan F4 Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı için beklenen açılış tarihi açıklandı. Yapımına 2017 yılında başlanan proje hattı için açılış tarihi belli oldu.

F4 Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı projesi için merakla beklenen açılış tarihi ilan edildi.



F4 RUMELİ HİSARÜSTÜ - AŞİYAN FÜNİKÜLER HATTI NE ZAMAN AÇILACAK?



Rumeli Hisarüstü Aşiyan Füniküler hattı için açılış tarihi belli oldu. İstanbul'un en önemli ulaşım projeleri arasında gösterilen ve yapımına 2017 yılında başlanan F4 Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı açılış tarihi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açıklandı.



F4 Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı İçin Açılış Tarihi Belli Oldu!



Başkan İmamoğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımında "Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküleri 2017 yılında yapımına başlandı, 2019 Mart'ta bütçe yetersizliği nedeniyle yapım ve araç işleri durdurulmuştu, 2020 Haziran'da öz kaynak ayrılarak çalışmalar yeniden başlatıldı, 2021 Ekim'de hizmete girecek" sözleri ile hattın 2021 yılının Ekim ayında hizmete alınacağını duyurdu.



Söz konusu hat Rumeli Hisarüstü bölgesi ile boğaz sahilinde yer alan Aşiyan Parkı arasında ulaşım hizmeti verecek. Rumeli Hisarüstü istasyonunda M6 Levent-Hisarüstü-Boğaziçi Üniversitesi hattı ile entegre olacak hat sayesinde boğaz sahili ve Büyükdere caddesi arasında ulaşım büyük oranda rahatlamış olacak.



Emlak365.com