Faiz Oranlarında Yüzde 1 Olarak Kabul Edilen Psikolojik Eşik Yıkıldı! Ağustos Ayında Konut Satış Rakamları ve Ev Fiyatları Nasıl Etkilenecek?

Ekonomide yaşanan dalgalanma kredi faiz oranları cephesinde büyük bir dalga haline dönüşürken ne yazık ki ucuz kredi ile başlatılan konutta fırsat dönemi sona erdi.
Faiz Oranlarında Yüzde 1 Olarak Kabul Edilen Psikolojik Eşik Yıkıldı! Ağustos Ayında Konut Satış Rakamları ve Ev Fiyatları Nasıl Etkilenecek?

Ekonomide yaşanan dalgalanma kredi faiz oranları cephesinde büyük bir dalga haline dönüşürken ne yazık ki ucuz kredi ile başlatılan konutta fırsat dönemi sona erdi. Kamu bankaları tarafından başlatılan faiz güncellemesi sonrası özel bankalarda faiz yükseltti. Bankaların konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükseliş ile psikolojik eşik olarak kabul edilen yüzde 1 seviyesi geçildi. Detaylar haberimizde...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve BDDK tarafından alınan kararlar sonrası dolar kurunu düşürmek için faiz kalkanı yeniden açılmıştı.



Ne yazık ki alınan kararlar aynı zamanda konut kredisi faiz oranlarının da yükselişe neden oldu. Konut kredisi faiz oranları yüzde 0.64 seviyesinden yüzde 1.54 seviyesine kadar fırladı.



KONUT KREDİSİ ÇEKEREK EV SAHİBİ OLMANIN MALİYETİ ARTTI, FAİZLERDE PSİKOLOJİK EŞİK AŞILDI!



Kredi çekerek ev sahibi olmak isteyen kişiler için konut kredisi faiz oranları rakamları için psikolojik eşik olarak kabul edilen yüzde 1 rakamı aşıldı.



Konut kredisinde en düşük kredi faiz oranı yüzde 0.87 olarak uygulanırken en yüksek konut kredisi rakamı ise yüzde 1,54 seviyesine kadar çıktı. Haziran ve Temmuz aylarında konut satış rakamlarında yaşanan patlama ve ipotekli konut satış rakamlarının bir kere daha göstermiş olduğu gibi kredi faiz oranlarının konuta olan talepte direkt etkisi bulunuyor.



Bu nedenle yükselen konut kredisi faiz oranları rakamları sonrasında ne yazık ki Ağustos ayında konut satış rakamlarında son derece sert bir daralma yaşanabileceği belirtiliyor.



KONUT FİYATLARI TALEPTEKİ AZALMAYA BAĞLI OLARAK DÜŞEBİLİR!



Gayrimenkul uzmanları tarafından yapılan değerlendirmelerde konuta olan talepte yaşanan düşüş nedeni ile talepteki artış döneminde rekor oranlarda zamlanan konut fiyatlarında geri çekilme yaşanabileceği belirtiliyor.



Kredi faiz oranlarında ki yaşanan yükselişin konut satış rakamlarına olan etkisi ise Eylül ayında açıklanacak olan resmi rakamlarla gün yüzüne çıkacak.



Emlak365.com