Faizsiz Konut Nasıl Alınır? İşte Bilinmesi Gereken Tüm Detaylar

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile faizsiz konut ile ilgili yeni düzenlemeler yasalaştı. Bundan sonraki dönemlerde faizsiz konut alanında faaliyet gösterecek olan firmalar bu düzenlemeler esasına göre çalışmalarını devam edecekler.Firmaların sağlamaları gereken koşulların yanında müşterilere de ek olanaklar sunuldu.
Faizsiz Konut Nasıl Alınır? İşte Bilinmesi Gereken Tüm Detaylar

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile faizsiz konut ile ilgili yeni düzenlemeler yasalaştı. Bundan sonraki dönemlerde faizsiz konut alanında faaliyet gösterecek olan firmalar bu düzenlemeler esasına göre çalışmalarını devam edecekler.

Firmaların sağlamaları gereken koşulların yanında müşterilere de ek olanaklar sunuldu. Sözleşme cayma hakkı başta olmak üzere çok sayıda alanda müşterilere haklar sunuldu. Bunun yanında vatandaşların mağdur olmasını önleyecek düzenlemeler hayata geçirildi.

FAİZSİZ KONUT SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Faizsiz ev almak isteyenler için firmalar çeşitli ödeme yöntemleri ile ev satışı yaparlar. Bu ödeme seçeneklerind firmalar kendi konutları için belli bir miktar peşinat geri kalan tutarın ise ay ay taksitle ödenmesini sağlarlar. Bir diğer ödeme seçeneği ise peşinat ödemesi olmadan ara ödemeli ve taksitli ödemeler ile ev sahibi olma imkanı sağlarlar. Firmalar banka kredisi kullanılmadan kendi imkanları ile müşterilerine ev satışı yaparlar.

Sunulan Ödeme Planları Neler?

Sunulan ödeme planları ev alınacak firmanın kampanya veya satış paketine bağlı olarak değişir. Genel olarak çoğu firmanın satış seçenekleri arasında yer alan bazı ödeme yöntemleri ise şu şekildedir.

Konut kredisi kullanılmadan taksitli ödeme planı sunulabilir.

Firmalar peşinat ödemesi almadan ev satışı yapabilirler.

Müşterilerin aylık bütçelerine ve ödeme tercihlerine göre planlama yapılır.

İlk işlemlerin başlatılmasının ardından sonra konutlar teslim edilir.

Tüm konut borcu için taksitlendirme imkanı sunulabilir.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu seçeneklerin tamamı firmadan firmaya göre değişir. Her firma kendi inşa ettiği veya edeceği konuta göre bir ödeme planı sunar. Düşük gelir grubu yada orta gelir grubun aylık kazanç durumuna göre taksit, ödenebilecekse peşinat tutarı belirlenir. Daha sonra sözleşme kapsamında konutlar ileri ki bir tarihte teslim edilir.

SON DÜZENLEME MÜŞTERİLERE NE SAĞLIYOR?

Faizsiz konut ve araç alım sistemine ilişkin yeni bir düzenleme uygulamaya girdi. Bu düzenlemede faizsiz konut firmalarının sağlamaları gereken koşullar yer aldı. Bu koşullar vatandaşların mağdur olmasını engellemek amacıyla alınan kararlar. Bu düzenlemede vatandaşlara sağlanan en önemli haklardan bir tanesi sözleşme sonrası 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden cayma hakkı. Daha sonraki dönemler için ise vatandaşların sözleşme fesh durumlarında sağlanan ek haklar bulunuyor.