Faizsiz Konut Sisteminde Banker Krizi!

Türkiye'de uzun vadeli ve konut kredisiz taksitle satış yapması nedeni ile büyük ilgi gören TOKİ projeleri sonrasında bir de faizsiz konut kampanyaları başlamıştı.
Faizsiz Konut Sisteminde Banker Krizi!

Türkiye'de uzun vadeli ve konut kredisiz taksitle satış yapması nedeni ile büyük ilgi gören TOKİ projeleri sonrasında bir de faizsiz konut kampanyaları başlamıştı. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği faizsiz, ucuz konut satış reklamları yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Konu hakkında İYİ Parti İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray son dönemde ulusal televizyonlarda sık sık dönen "ayda bin 500 TL taksitle, 10 ayda ev sahibi olun" sloganlı reklama tepki gösterdi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise reklamları "yaklaşan tehlike" olarak nitelendirdi.

YENİ BİR BANKER KRİZİ YAŞANIR MI?

Televizyonlarda yayımlanan reklamlara tepki gösteren CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak “Bu saadet zinciri modelidir. Zincir bir yerden koparsa sistemin tıkanması kaçınılmaz bir noktaya gelir ki asıl felaket o zaman olur. Hassasiyetle izlenmezse 1980'li yılların başlarındakine benzer bir banker krizi mağduriyeti yaşamak kaçınılmazdır” diyerek acilen önlem alınmasını talep etti.

Faizsiz Konut Sisteminde Banker Krizi!

Bir diğer eleştirinin sahibi Çıray ise sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım ile "10 ayda 15000 lira ödeyip ev sahibi olmak ne güzel! Aşağıdaki ilânı verenler evlerin nerede olduğunu ve plânlarını TBMM'deki ofisime iletiversinler. Tv'lerde reklâmı döndüğüne göre RTÜK araştırma yapmıştır herhalde!" ifadelerine yer verdi. Çıray mecliste yeni kanunlaşan ancak çok sıkı denetim altına alınmadığı takdirde büyük riskler barındıran sistem hakkında vatandaşın mağdur edilmemesi için tüm önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.