FETÖ Başkanı Gülen ve 11 Sanık Hakkında Malvarlığına El Koyma Kararı!

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in cinayeti davasında FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen ile 11 sanık hakkında alınan yeni karar ilan edildi. Alınan karar kapsamında bu kişilerin 15 gün içerisinde Türkiye'ye dönmemeleri halinde kaçak konuma düşecekleri ilan edildi. Kaçak konuma düşen kişilerin mal varlıklarına el konulacak.
FETÖ Başkanı Gülen ve 11 Sanık Hakkında Malvarlığına El Koyma Kararı!

Aralarında FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Güleni ile yine firari konumda bulunan savcı Zekeriya Öz'ün de yer aldığı 12 sanık hakkında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından mal varlığına el koyma kararı çıktı. Alınan yeni karar kapsamında 12 sanığın 15 gün içerisinde yurda dönmeleri, dönmemeleri halinde ise kaçak sayılacakları ve taşınır, taşınmaz ve banka hesaplarındaki mal varlıklarına el konulmasına karar verildi.

EKREM DUMANLI DAVASINDA KARAR BİR SONRAKİ DURUŞMADA VERİLECEK!

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Dink'in öldürülmesiyle ilgili devam eden davada 13 sanğın dosyası ise firari oldukları nedeni ile ayrılmıştı. Bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden mahkenin son duruşmada firari olan Fetullah Gülen ve Zekeriya Öz'ün de aralarında olduğu 12 sanık için yeni karar alındı. Mahkeme tarafından alınan kara kapsamında dosyada adı geçen 13 sanık hakkında15 gün içinde Türkiye’ye dönmezlerse bu davadan da kaçak sayılmaları kararı alınacağı ilan edidi. Kaçak durumuna düşen sanıkların Türkiye'de bulunan tüm taşınır, taşınmaz ve banka hesaplarındaki mal varlıklarına el konulacağı ilan edildi.

Hatırlanacağı üzere İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 26 Mart 2021 tarihinde karara bağlanan davada Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu, 13'ü firari 76 sanık hakkında açıklama yapılmıştı.

MAL VARLIKLARINA EL KONULMASINA KARAR VERİLEN KİŞİLER KİMLER?

Fetullah Gülen, Adem Yavuz Arslan, Ekrem Dumanlı, Coşgun Çakar, Halil İbrahim Koca, Mehmet Akif Yılmaz, Mehmet Faruk Mercan, Metin Canbay, Ömer Faruk Kartın, Serkan Şahan, Yılmaz Angın, Yunus Yazar ve Zekeriya Öz.