Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Mağdurları İçin Yeni Yol Haritası!

Fikirtepe'de 2007 yılında başlayan kentsel dönüşüm hem ev sahipleri hem de müteahhitler tarafından atılan karşılıklı hatalı adımlar ile büyük bir kangrene dönüşmüş ve kısır döngü içerisine girilmişti. Süreçte evlerini kentsel dönüşüme veren ev sahipleri büyük mağduriyet yaşarken çok sayıda kişi kesilen kentsel dönüşüm kira yardımları nedeni ile büyük geçim sıkıntısı yaşamaya başlamıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama sonrası yeni düzenleme merak konusu olmuştu
Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Mağdurları İçin Yeni Yol Haritası!

Fikirtepe'de 2007 yılında başlayan kentsel dönüşüm hem ev sahipleri hem de müteahhitler tarafından atılan karşılıklı hatalı adımlar ile büyük bir kangrene dönüşmüş ve kısır döngü içerisine girilmişti. Süreçte evlerini kentsel dönüşüme veren ev sahipleri büyük mağduriyet yaşarken çok sayıda kişi kesilen kentsel dönüşüm kira yardımları nedeni ile büyük geçim sıkıntısı yaşamaya başlamıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama sonrası yeni düzenleme merak konusu olmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamalar sonrası Fikirtepe Kentsel Dönüşüm süreci yeniden gündeme gelmişti. Fikirtepe kentsel dönüşüm mağdurları büyük bir heyecanla yeni evlerine kavuşmayı beklerken sürecin nasıl işleyeceği de merak konusu oldu.



FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, TOKİ, EMLAK KONUT ELİ İLE ÇÖZÜLECEK!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatlar doğrultusunda açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Terk edilmiş, inşaatı yapılmayan, temeli atılmış ama devam etmeyen projeleri biz başlatacağız. Ocak ayında inşallah uygulamasıyla birlikte tamamlayıp ardından yıkım sürecine başlayacağız.



İhale süreci de eşzamanlı olarak gidecek ve inşallah ocak ayı itibarıyla ihaleleri yapıp, şubat, en geç mart ayında inşaata fiilen sahada başlamış olacağız. 60 bin vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren Yeni Fikirtepe Projesi'nin yatırım değeri yaklaşık 5 milyar lira olacak 1,5 milyon metrekare inşaat alanını kapsayan projeyi inşallah hızlı şekilde başlayıp etaplar halinde vatandaşlarımıza teslim ediyor olacağız" diyerek mağdurları sevinderecek haberi verdi.



FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNU NEDİR?



İstanbul'da kentsel dönüşümün ilk başladığı bölgelerden biri olan Fikirtepe sahip olduğu lokasyon nedeni ile müteahhitlerin yoğun ilgisini çekmişti. Bölgenin İstanbul'un en değerli yerlerinden biri olarak gösterilmesi ile hem evini kentsel dönüşüme vermek isteyen kişilerin hem de yüksek kazanç elde etmek isteyen müteahhitlerin yapmış olduğu hatalar bölgede büyük sorunlar yaşanmasına neden oldu.



Yüksek tutarlı sözleşmeleri karşılayamaz hale gelen müteahhitler batma noktasına gelirken çok sayıda projede yıkılan evlerin yerine yenilerine dahi başlanamazken çok sayıda proje ise yarım bırakıldı.



Emlak365.com