Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesinde Düğüm Çözüldü, İlk Konut Teslim Tarihi Açıklandı!

8 milyar liralık dev proje ile Fikirtepe Kentsel Dönüşüm düğümü çözüldü. Uzun yıllardır sürüncemede kalan projede ilk kazma müjdesi geldi!
Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesinde Düğüm Çözüldü, İlk Konut Teslim Tarihi Açıklandı!

Fikirtepe bölgesinde yer alan konutlar için düzenlenen ihale ile ilk adım atıldı. İhale süreci tamamlanarak ruhsatı alınan bölgelerde ilk kazma müjdesi geldi, inşaatlar başladı! Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde belirlenen yeşil alan yüzde 70 oranında arttıırılırken yarım kalan inşaatlar ise tamamlanma seviyesine ulaştı.

Yılan hikayesine dönen Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesine son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girmiş, yarım kalan projeleri tamamlama sözü vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen "mağduriyetleri giderin" talimatı üzerine bakanlık Yeni Fikirtepe Projesi ile kentsel dönüşümü devralmıştı.

EMLAK KONUT GYO YENİ FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İLE VATANDAŞLARA UMUT OLDU!

Bölgede yer alan evlerini yeni bir ev sahibi olmak umudu ile yıllar önce kentsel dönüşüme veren ancak söz verilen evleri bir türlü teslim alamayan binlerce kişi ve aile mağdur olmuştu. Evinden olan ve kentsel dönüşüm kira yardımı da kesilen bazı mahalleliler bölgedeki yarım kalan inşaatlarda çadır kurarak seslerini duyurmaya çalışmıştı.

Süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut GYO tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilk kazma vuruldu. Bölgede 60 bin kişiyi ilgilendiren dev proje ile üretilecek olan konutlar hak sahibi olarak belirlenen kişilere 4 sene boyunca etaplar halinde tamamlanarak teslim edilecek. Toplam 8 milyar liralık bir yatırım ile hayata geçirilecek olan konutlar depreme dayanıklı olarak inşa edilecek.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesinde Düğüm Çözüldü, İlk Konut Teslim Tarihi Açıklandı!

YENİ FİKİRTEPE PROJESİ İLE 1100 KONUT HAK SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK!

2018 senesinde yaşanan finansal kriz nedeni ile yarım kalan projelerde bakanlık tarafından devralınmış ve bu projelerde tamamlama çalışmaları başlamıştı. Bu kapsamda tamamlanarak teslime hazır hale getirilen 5 blokluk konut projesi için sevindirici haber geldi.

5 blok halinde yükselen toplam 1100 konut düzenlenecek olan tören ile hak sahiplerine teslim edilecek. Bölgede yer alan ve halen içerisinde oturan kişilerin bulunduğu riskli konutların tahliyesi için ise süreç devam ediyor. 1 Ekim 2021 tarihinde bu konutlarda oturan kişilere tanınan son tahliye süresi dolmuş olacak.

Evlerini boşaltan kişiler yeni evlerini teslim alana kadar devletten aylık düzenli kentsel dönüşüm kira yardımı alacaklar. Fikirtepe kentsel dönüşüm kira yardımı olarak devlet aylık bin 500 TL ödeme yapacak. Normal koşullar altında İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 yılı için bin 150 TL olarak belirlenmişti.