Filyos Limanı Açılış Tarihi İlan Edildi!

Türkiye'nin üçüncü büyük limanı unvanını ele geçirecek olan Filyos Limanı açılış töreni için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak olan Filyos Limanı açılış tarihi ne zaman açılıyor, son durum ne, Filyos limanı nerede?
Filyos Limanı Açılış Tarihi İlan Edildi!

Türkiye'nin önemli yatırım projeleri arasında gösterilen ve hizmete girdiği anda ülkemizin en büyük 3. limanı unvanını elde edecek olan Filyos Limanı açılış tarihi için geri sayım başladı.

Filyos Limanı aynı zamanda Fatih Sondaj Gemisi tarafından keşfedilen doğalgazın karaya çıkarılacağı adres olması nedeni ile büyük önem taşırken proje ilk olarak Sultan II. Abdülhamid döneminde gündeme getirilmişti.

YATIRIM PROGRAMINA 2014 YILINDA ALINAN DEV LİMAN PROJESİ AÇILIYOR!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlğıı tarafından 2014 yılında yatırım programına alınan Filyos Limanı projesi için açılış tarihi ilan edildi. Dev proje Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cuma günü açılacak. 2015 yılında Filyos Endüstri Bölgesi ilan edilen alanda inşa edilen dev limanda ilk inşaat çalışmaları ise 2016 yılında başlatılmıştı.

Filyos Limanı bölgede ulaşım açısından önemli bir merkez görevi üstlenmesinin yanı sıra gaz aramalarının da merkezi haline gelecek. Bölgede doğalgaz arama görevini üstlenen ve sondaj çalışmaları yürüten Türk gemilerinin tüm ihtiyaçları Filyos Limanında karşılanırken yine eş zamanlı olarak limanda rafineri kurulması için de çalışmalar yürütülecek. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından limanda rafineri kurmak için ilk çalışmalar başlanırken sondaj gemilerimiz tarafından bulunan doğalgaz kaynakları yürütülen çalışmalar ile Filyos Limanından Türkiye'ye giriş yapacak.

Karadeniz gazının 2023 yılına kadar Filyos Limanında kurulacak olan TPAO Rafinerisi üzerinden vatandaşların evlerine ulaştırılması amaçlanacak. Yerli doğalgaz ile beraber doğalgaz fiyatarında da indirim yapılması bekleniyor.