Firmalar AVM Kiralarında Yüzde 60 İndirim Talep Ediyor

Pandemi sürecinin etkilerinin devam ettiği ve yeni yasakların uygulandığı bu dönemde AVM'lerde faaliyet gösteren firmalar, kiralarda indirim talep ettiklerini duyurdular.
Firmalar AVM Kiralarında Yüzde 60 İndirim Talep Ediyor

AVM'ler yer alan firmalar pandemi sürecinin etkileri kapsamında kiralarda indirim talep ediyorlar. Kiraların düşürülmesi için isteklerini dile getiren perakendeci firmalar, pandemi sürecinin firmalar üzerinde ki olumsuz etkilerinin devam ettiğini vurguladılar.

AVM DÜKKAN KİRALARINDA YÜZDE 60'LIK İNDİRİM TALEBİ

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, pandemi sürecinin bahar ayında oluşturduğu etkileri değerlendirdi. Yeni kısıtlama ve kapanma önlemleri hakkında konuşuan Sinan Öncel perakende şirketlerinin AVM'lerde ne tür düzenlemeler talep ettikleri hakkında konuştu.

Gün içerisinde Bloomberg HT'ye konuk olan Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, perakende şirketlerinin sorunlarına değindi. Konuşmasının başında 31 Mart tarihi itibariyle sona eren kısa çalışma ödeneği hakkında değerlendirmelerde bulunan Sinan Öncel, bu kararın olumsuz etkilerine değindi. Öncel konuşmasında kısa çalışma ödeneğinin geri getirilmesinin zorunluluk olduğunu ifade etti.

AVM Dükkan Kiralarında Yüzde 60'lık İndirim Talebi

Program kapsamında Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel ayrıca AVM dükkan kiralarına dair taleplerini de açıkladı.

Sinan Öncel kapanan mağazaların sadece yarısı yeni mağaza açıyor diyerek kiralarda indirim yapılması gerektiğini vurguladı. Talep edilen kira indirim oranına ilişkin ise yüzde 60 oranını işaret etti.

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel salgın döneminde , tedarikçilere hammadde verip ürün yaptırma noktasına geldiklerini söyledi. Ayrıca kış sezonunda en az yüzde 30 ile yüzde 40 oranında fiyat artışı olacağını vurgulayan Öncel, kiralarda indirim yapılması gerektiğinin altını çizdi.