Fırsatçı Ev Sahipleri Vatandaşı Yaktı! Konut Kredisi Faizi Yükseldi, Orta Direğin Ev Sahibi Olması Hayal Oldu

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 0.69 faiz oranlı konut kredisi kampanyası ile beraber fırsatçı ev sahipleri konut fiyatlarına rekor zam yapmıştı.
Fırsatçı Ev Sahipleri Vatandaşı Yaktı! Konut Kredisi Faizi Yükseldi, Orta Direğin Ev Sahibi Olması Hayal Oldu

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 0.69 faiz oranlı konut kredisi kampanyası ile beraber fırsatçı ev sahipleri konut fiyatlarına rekor zam yapmıştı. Bir gecede fırlayan konut fiyatları nedeniyle ev alamayan vatandaş mağdur oldu.

Emlak365.com / Pandemi nedeniyle dibe vuran konut satışlarını arttırmak amacı ile 3 devlet bankası 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle ilk 1 senesi ödemesiz dönemli olmak üzere yüzde 0.69 faiz oranı ile konut kredisi desteği vereceğini duyurmuştu. Süreçte özellikle de 1 sene ertelemeli konut kredisi verilmesi kiracı olan orta direğin ev sahibi olma konusunda umutlanmasını sağlamıştı.

FIRSATÇI EV SAHİPLERİ VATANDAŞIN ÖNÜNDE SET OLDU, ZAM YAĞMURU NEDENİ İLE DAR GELİRLİ ORTA DİREK EV SATIN ALAMADI!

Ne yazık ki gelen düşük faizli kredi desteği müjdesi ile büyük sevinç yaşayan kiracı orta direk ev sahibi olmak için hemen satılık ev aramaya başladı. Ama kredi müjdesinin açıklandığı anda konut fiyatlarına bir gecede nerede ise yüzde 50 oranında zam yapıldı.

Özellikle de internetten online satış siteleri üzerinden satılık ev ilanları veren fırsatçı ev sahiplerinin yapmış oldukları fahiş zamlar ilanları takip eden kişilerin çekmiş oldukları resimler ile birer birer kanıtlandı. Ancak ne yazık ki tüm ifşalara ve ceza uyarılarına rağmen fırsatçı ev sahipleri zam yağmuruna devam etti. Bu süreçte gelen zamlara kızan pek çok vatandaş tepki olarak ev almaktan vazgeçerken pek çok kişi ise bütçesine uygun ev bulamadığı için konut satın alamadı.

250 BİN LİRALIK KONUT KREDİSİ ÇEKECEK KİŞİ BUGÜN KAÇ TL FAZLA ÖDEME YAPACAK?

Merkez Bankası kararları ile yükselişe geçen konut kredisi faiz oranları nedeni ile büyük bir fark oluştu. 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile sıfır konut almak isteyen kişilere yüzde 0.69 faiz oranı ile konut kredisi veren Ziraat Bankası bugün bu oranı yüzde 1.50 seviyesine yükseltti.

1 Haziran 2020 tarihinde 250 bin TL 120 ay vadeli konut kredisi kullanan kişinin aylık taksit tutarı 3 bin 70 TL ve toplam kredi geri ödemesi 368 Bin 436 TL olarak gerçekleşiyordu.

Bugün ise yapılan son güncellemenin ardından yüzde 1.50 faiz oranı ile konut kredisi çeken kişilerin aylık taksit tutarları 4 bin 504 liraya fırlarken ödenen toplam para ise 540 bin 555 TL olarak gerçekleşiyor.

Yani vatandaş fırsatçı ev sahiplerinden kaçarken ne yazık ki bu seferde yüksek faize yakalandı.