Fırsatçılar Nedeniyle Diyarbakır'da Kiralar Yüzde 300'e Varan Oranlarda Arttı

Emlak sektöründe yaşanan gelişmeler nedeniyle bazı şehirlerde hem konut satış fiyatları hemde kiralık ev fiyatları artmıştı.
Fırsatçılar Nedeniyle Diyarbakır'da Kiralar Yüzde 300'e Varan Oranlarda Arttı

Emlak sektöründe yaşanan gelişmeler nedeniyle bazı şehirlerde hem konut satış fiyatları hemde kiralık ev fiyatları artmıştı. Bu zam oranları bazı şehirlerde ise rekor seviyelere geldi. Diyarbakır'da fırsatçılar kiralık evler için yüzde 300'e varan oranlarda artış yaptılar.

Konut sektörünün hareketlenmesinin ardından konut satış fiyatlarında yüzde 30'lara varan artışlar olmuştu. Bu zam oranları sadece ev alacak olan vatandaşları etkilememiş kralık ev fiyatlarında yükselmelere neden olmuştu. Kiralık ev fiyatlarının rekor seviyelerde yükseldiği illerden bir tanesi de Diyarbakır oldu.



FIRSATÇILAR NEDENİYLE DİYARBAKIR'DA EV KİRALARINDA YÜZDE 300'E VARAN ZAM



Pandemi salgını nedeniyle memleketlerine dönen öğrencilerin kente gelişlerinin yaklaştığı dönemde ev kiralarında yüzde 300 oranında artışlar oldu.



Daha önceki dönemlerde 1000 TL ile kiralanan bazı evler için yeni dönemde 4000 TL kira talep ediliyor. Kent genelinde özellikle Kayapınar ve Bağlar ilçelerinde bayram öncesi 1000 TL ile 1600 TL olan kiralar şu dönemlerde 4000 TL seviyesinde. Yaşanan kira artışlarına ilişkin açıklama ise Diyarbakır Emlakçılar Derneği Başkan Yardımcısı Fırat Akçakmak'tan geldi.



Fırat Akçakmak ev kiralarında yaşanan fahiş fiyat artışlarına ilişkin değerlendirmelerinde, fiyatların son 1 ayda yükselmesine dikkat çekti. Diyarbakır Emlakçılar Derneği Başkan Yardımcısı Fırat Akçakmak kira fiyatlarına ilişkin konuşmasında "40 gün önceye kadar daire artışları oldu. 20 gün önce arsa artışları oldu. Şimdi son 2 haftada yüzde 50-60 bandında kira artışları oldu. Bu artışlardan dolayı insanlarımız mağdur oluyor. Bu dönem tayin ve düğün dönemi. Kiracılar ev bulmak istiyor ama onu da bulamıyor. Sıkıntı yaşıyorlar" ifadelerini kullandı.



Fırat Akçakmak konuşmasının devamında ayrıca kent genelinde bu sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin değerlendirmesinde yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.



Emlak365.com