GABORAS: Yeni Bir Başlangıç İçin 2020 Yılında İmar Affı Mutlaka Çıkarılmalı!

Kapsamı ve son başvuru tarihinin son bir kere daha uzatılmaması nedeni ile pek çok kişi imar affından yararlanamamıştı.
GABORAS: Yeni Bir Başlangıç İçin 2020 Yılında İmar Affı Mutlaka Çıkarılmalı!

Kapsamı ve son başvuru tarihinin son bir kere daha uzatılmaması nedeni ile pek çok kişi imar affından yararlanamamıştı. Kaçak yapılar tek tek yıkılmaya başlarken vatandaşın tek çaresi verilecek olan yeni bir imar barışı müjdesi olmuştu. Süreç hakkında bir talep GABORAS tarafından öne sürüldü. 2020 yılında yeni imar affı çıkacak mı, hükümet bir daha imar barışı çıkarır mı, yeni imar affı var mı, gelecek mi, müjde olur mu?

İmar barışı hakkında kamuoyunda büyük bir beklenti bulunurken konu hakkında yeni bir açıklama da GABORAS ve Eva Değerleme tarafından yapıldı.



EMLAK SEKTÖRÜNDE SAĞLAM TEMELLER İÇİN YENİ BİR İMAR BARIŞI ŞART!



Eva Değerleme Genel Müdür Cansel Şirin Yazıcı ile GABORAS CEO'su Kurtuluş Altun Dünya Gazetesi'nin canlı yayın konukları oldukları programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.



Pek çok kişinin beklemiş olduğu yeni imar barışı müjdesi hakkında görüşlerini paylaşan Eva Değerleme Genel Müdür Cansel Şirin Yazıcı "'İmar mevzuatı çok çetrefilli. Gayrimenkulde değer tanımı da bir tane olmayınca iş güç hale geliyor. Bu nedenle yanlış düşünülebiliyor. Sahada veri topluyor ve yorumluyoruz.



İnsan faktörünün olduğu yerde değerleme yapmak gerçekten güçtür. Teminata göre yapılan değerlemelerde bankaların risk anlayışları, değerlemenin sonucunu etkiliyor. Piyasa için yapılan değerlendirme ölçütü ise farklı. İcra bilirkişiliklerde büyük sorun var Türkiye’de. Değerleme uzmanları bu işi yapabiliyor. İmar affı gelmesi gerektiğini düşünüyoruz" diyerek yeni bir başlangıç için imar affının gelmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekti.



GABORAS CEO'su Kurtuluş Altun ise yapmış olduğu değerlendirmesinde gayrimenkul değerlendirme işlemlerinin önemine dikkat çekerek 23 milyon binanın 13 milyonunun kaçak olduğu bir sektörde değerleme çalışması yapılmasının son derece zor olduğunu belirterek bu binaların tümünün kayıt altına alınması için imar barışı vurgusu yaptı.



Emlak365.com