GABORAS'ın Yeni Raporunda Gayrimenkul Sektöründe Türkiye'nin En Değerli İlleri Belirlendi!

Gayrimenkul sektörünün teknoloji ve güvenli ticaret platformu olan GABORAS ve proje ortağı MÜSİAD ile beraber yapılan Sahadan Veri Doğrulama projesinin ilk adımı tamamlandı.
GABORAS'ın Yeni Raporunda Gayrimenkul Sektöründe Türkiye'nin En Değerli İlleri Belirlendi!

Gayrimenkul sektörünün teknoloji ve güvenli ticaret platformu olan GABORAS ve proje ortağı MÜSİAD ile beraber yapılan Sahadan Veri Doğrulama projesinin ilk adımı tamamlandı. İllere göre gayrimenkul değerlerinin belirlendiği projenin raporu açıklandı.

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe söz sahibi olan oluşum GABORAS ile MÜSİAD işbirliği ile Sahadan Veri Doğrulama projesine başlandı ve bu projenin ilk aşaması tamamlandı. Proje kapsamında 8.625 saatlik çalışma gerçekleştirilirken bu çalışma neticesinde 1.587 sayfalık bir rapor hazırlandı.



TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİ İLLERİ İSTANBUL VE MUĞLA



Türkiye'de daha önce yapılmamış bu çalışmada varlık yönetimi, güvenli ticaret, endeksler, Menkulleşmeve borsa başlıkları altında veriler açıklandı. Bu raporda satış birim değer skoru ile metrekare birim değerleri üzerinden illerin gerçek sıralamaları oluşturuldu. Üzerinde çalışılan 18 il arasında en değerli illerin ülkenin batısında bulunduğu rapor sonucunda ortaya çıktı. Türkiye'nin bu anlamda en değerli illeri İstanbul ve Muğla oldu. En düşük değere sahip iller ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi illeri arasında çıktı.



İNŞAAT SEKTÖRÜ SORUNLARI SAPTANDI!



Hazırlanan raporda inşaat sektörünün sorunları ile alakalı da araştırma gerçekleştirildi. Buna göre pandemi sonrasında atılan adımlar neticesinde olumlu gelişmeler yaşansa da Erzinca'da yüzde 54, Kütahya'da yüzde 28, Adana'da yüzde 32, Htay'da yüzde 49 oranında inşaat sektörünün sorun yaşadığı belirtildi.



MARKALAŞAMAYAN İLLER ÇOĞUNLUKTA!



GABORAS CEO'su Kurtuluş Altun yapılan çalışma ile alakalı olarak, “Yaptığımız bu çalışma ile çok önemli sonuçlar elde ettik. Verileriyle kendini anlatabilen ve markalaşmayı başaran iller elbette mevcut ama bunun tam tersinin çoğunlukta olduğunu saptatık. Kendini anlatamayan şehirlerle karşı karşıyayız. Bu da yatırımcılar için olumsuz bir niteliktir. Puslu ortama girmek istemeyen yatırımcılar bu illerden kaçıyorlar.” dedi.



Emlak365.com