Galataport Projesi İçin Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED)Süreci Başladı
Bilindiği gibi Salıpazarı Kruvaziyer Limanı 500 Bin Metreküp Denizel Kökenli Malzemenin Dip Tarama Projesi kamuoyunda Galataport Projesi olarak biliniyor.
Yayınlanma:
Güncelleme:
Bilindiği gibi Salıpazarı Kruvaziyer Limanı 500 Bin Metreküp Denizel Kökenli Malzemenin Dip Tarama Projesi kamuoyunda Galataport Projesi olarak biliniyor. Söz konusu proje hakkında yeni bir süreç başladı. Bu kapsamda Galataport Projesi için Çevre Etki Değerlendirmesi süreci başladı.
Galataport Projesi için yeni dönem başladı ve Çevre Etki Değerlendirmesi yapılıyor. Konu ile ilgili olarak Galataport Projesinin ismi ise "Salıpazarı Kruvaziyer Limanı 500 Bin Metreküp Denizel Kökenli Malzemenin Dip Tarama Projesi" olarak biliniyor.ÇEVRESEL ETKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU YAYIMLANDI
Galataport Projesi hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda söz konusu projenin Karaköy Rıhtımı’ndan Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsüne kadar uzandığı ifade edilirken proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı ifade edildi.
Yayımlanan duyuruda söz konusu projenin İstanbul ili Beyoğlu ilçesi Kılıçali Paşa Mahallesi mevkisinde yapılacağı bunun yanı sıra projenin Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlandığı belirtildi.
İSTANBUL VALİSİNE PTD DOSYASI SUNULDU
Ayrıca söz konusu duyuruda İstanbul Valisi Vasip Şahin'e Salıpazarı Kruvaziyer Limanı 500 Bin Metreküp Denizel Kökenli Malzemenin Dip Tarama Projesi ile ilgili olarak PTD dosyasının sunulduğu belirtildi.
ÇED SÜRECİ BAŞLADI
Tüm bunların yanı sıra projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelendiği ve uygun bulunduğu belirtilerek Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı belirtildi.