Gayrimenkul Sektörüne Pandemi Ayarı! Yeni Konut Projeleri Çehresini Değiştirdi

Korona virüs salgını ile insanların hayata bakış açıları değişirken yaşanan süreçte konut tercihleri de büyük ölçüde etkilendi.
Gayrimenkul Sektörüne Pandemi Ayarı! Yeni Konut Projeleri Çehresini Değiştirdi

Korona virüs salgını ile insanların hayata bakış açıları değişirken yaşanan süreçte konut tercihleri de büyük ölçüde etkilendi. Eskiden şehir merkezine ve toplu ulaşıma yakın konutlar tercih edilirken artık tam tersi şehir merkezinden uzak, sessiz, sakin, bahçeli ve müstakil evlere yöneliş başladı. Durum böyle olunca konut projeleri de çehresini değiştirdi. Detaylar haberimizde...

Milliyet Gazetesi Yazarı Duygu Erdoğan'a açıklama yapan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı korona virüs salgını nedeniyle insanların artık konut tercihlerinde de önemli değişiklikler yaşandığını söyledi.



Özellikle de çalışan kişilerin büyük bir bölümü artık evden çalışma sistemine kalıcı olarak geçiş yapılacağı endişesi ile satın almak istedikleri evde çalışma odası konseptini kurmaya çalışırken yine zorunlu karantina günleri nedeniyle artık insanlar kesinilkle balkonu, terası ya da bahçesi olan evleri satın almak istiyorlar.



ARTIK KONUT PROJELERİ DAHA GENİŞ BALKONLARA SAHİP OLACAK!



İnsanların değişen tercih ve taleplerinin konut projelerine de yön verdiğini belirten Yazıcı çok sayıda konut projesinin revize edilerek balkon için ayrılan metrekalerin genişletildiğini belirterek artık ev almak isteyen kişilerin balkon, bahçe ve teras kriterlerine gör tercihte bulunduklarını söyled.i



Yazıcı mevcut evler için de sonradan balkon yapılabileceğini belirterek "Ancak balkonlar yönetmelikte net alan içinde sayılmadığı brüt alan içinde hesaplandığı için özellikle pandemi etkisiyle artan talepten dolayı projelerde değer artışı sağlayacağı için yer almalı. Gayrimenkulünde balkonu olmayan ve balkon yaptırmak isteyen konut sahibi, gerekli izinleri alarak ve prosedürleri yerine getirerek balkon yapımını gerçekleştirebilir.



İskanlı bir yapıda onaylanmış mimari projeye uymayan, izinsiz yapılmış herhangi bir inşaat kaçak sınıfına gireceğinden dolayı bu işlemi gerçekleştirmek için ilgili kanunlar kapsamında gerekli izinler alınarak ve müracaatların yapılması gerekli" diyerek izin alınmasının zorunlu olduğunun altını çizdi.



Emlak365.com