Gayrimenkul Yatırımı Yapacaklar Dikkat! Arsa Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan vatandaşların bir kısmı bunu arsa satın alarak gerçekleştiriyorlar.
Gayrimenkul Yatırımı Yapacaklar Dikkat! Arsa Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan vatandaşların bir kısmı bunu arsa satın alarak gerçekleştiriyorlar. Peki Türkiye'de arsa satın almak karlı bir yatırım mıdır? Arsa satın alırken nelere dikkat edilmelidir?

Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen vatandaşların önemli bir kısmı bunu arsa satın alarak yapmak istiyorlar. Arsa satın almak kazançlı bir yatırım aracı olur mu? Arsa satın alırken nelere dikkat edilmelidir? Dolandırılmamak için neler yapılmalıdır?



İMAR DURUMU KONTROL EDİLMELİ!



Arsa satın alırken ilk bakılması gereken özellik o arsanın imar durumudur. İmar planı kontrol edilmeden arsa satın alınmamalıdır. Yapılaşma olmayan arsaların getireceği kazançlar çok sınırlı olabilir. Bunun için arsanın bulunduğu yerden sorumlu olan belediyeden ve tapu kadastro müdürlüğünden bilgi alınmalıdır.



TERKLERİN YAPILIP YAPILMADIĞI ÖĞRENİLMELİ!



Arsa alımı sırasında tapuda yazan alanın net olup olmadığına bakılmalıdır. Arsadan kamuya terklerin yapılıp yapılmadığı öğrenilmeli. Terklerin yapılıp yapılmadığı ve daha yapılacak terk alanının olup olmadığı da arsanın geleceği hakkında çok önemlidir. Ayrıca arsanın konumu ile tapudaki konumu da karşılaştırılmalıdır.



İPOTEKLİ VE HACİZLİ ARSALARDAN UZAK DURULMALI!



Satın alınacak arsanın ipotekli ve hacizli olup olmdığının da öğrenilmesi gerekir. Böyle bir durum varsa arsa sahibi tarafından bu şerhlerin kaldırılması istenmelidir. Eğer kaldırılmazsa arsa kesinlikle satın alınmamalıdır. Arsanın hisseli olması durumunda ise çok sayıda kişiyle arsaya ortak olma durumu ortaya çıkar.



Emlak365.com