Gaziantep - Osmaniye Arasındaki Bahçe-Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesiyle Seyahat Süresi 60 Dakikadan 10 Dakikaya Düşüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Osmaniye ile Gaziantep arasında yapılan Bahçe-Nurdağı hızlı demiryolu projesinde önemli bir aşama kaydedildi.
Gaziantep - Osmaniye Arasındaki Bahçe-Nurdağı Hızlı Demiryolu Projesiyle Seyahat Süresi 60 Dakikadan 10 Dakikaya Düşüyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Osmaniye ile Gaziantep arasında yapılan Bahçe-Nurdağı hızlı demiryolu projesinde önemli bir aşama kaydedildi. Bu proje ile yük trenlerinin seyir süreleri 80 dakikadan 15 dakikaya, yolcu trenlerinin seyir süreleri ise 60 dakikadan 10 dakikaya düşecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen demiryolu projelerinde çalışmalar tüm hızzıyla devam ediyor. Osmaniye'nin Bahçe ilçesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçeleri arasında yer alan Gavurdağı'nda hızlı demir yolu projesi için ekiplerin çalışması sürüyor.



SEYAHAT SÜRESİ KISALACAK



Geliş ve gidiş yönlü olarak iki tünelin inşaatı tamamlandıktan sonra Bahçe-Nurdağı arasındaki mesafe 32 kilometreden 17 kilometreye inecek. Bu hattın faaliyete geçmesiyle yük trenleri 80 dakikalık seyahati 15 dakikada, yolcu trenleri ise 60 dakikalık seyahati 10 dakikaya indirmiş olacaklar.



ZAMAN VE ENERJİ TASARRUFU SAĞLANACAK



Zaman ve enerji tasarrufu yapılması için imkan verecek demiryolu hattında trenlerin çekiş hızları da 2 kat artacak. Toplamda 20 kilometre olan tünellerin 9,5 kilometrelik bölümü tamamlandı. Son olarak delme işlemlerinde tünelin ucundan da ışık göründü. Ayrıca 9,5 kilometrelik tünelde bu şekilde 2 kilometre daha ilerleme kaydedildi.



Gaziantep ile Osmaniye arasındaki seyahat süresini azaltacak olan hatta 16 adet köprü, 84 adet menfez ve adet alt ve üst geçit bulunuyor.



Emlak365.com