Geçmiş Dönem Emlak Vergisi Borçlarına Af Var Mı? Yapılandırma Nasıl Olacak?

AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle emlak vergisi borçları da yapılandırılabilecek.
Geçmiş Dönem Emlak Vergisi Borçlarına Af Var Mı? Yapılandırma Nasıl Olacak?

AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle emlak vergisi borçları da yapılandırılabilecek. Peki geçmiş dönem emlak vergisi borçları nasıl yapılandırılacak? Borçlar silinecek mi? Peşin ödemenin avantajları ne olacak? Tüm detayları haberimizde.

AK Parti tarafından TBMM gündemine getirilen torba yasada yer alan borç yapılandırma düzenlemelerinden bir tanesi de emlak vergisi borçlarını kapsıyor.



Geçmiş dönemden belediyelere emlak vergisi borcu olan vatandaşlar yeni düzenleme ile bu borçlarını yeniden yapılandıracaklar. Peşin ödemelerde ayrı avantajlar taksitli ödemelerde ise kolay ödeme imkanları vatandaşlara sunuluyor.



EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NASIL YAPILANDIRILACAK?



AK Parti tarafından sunulan yasaya göre vatandaşlar borçlarını peşin ödemeleri durumunda indirimden yararlanacaklar. Ancak bu indirimler anaparadan olmayacak. Yani vatandaşlar emlak vergisi borçlarının anaparalarını her durumda ödeyecekler.



İndirim ise faiz üzerinden olacak. Emlak vergisi borcu bulunan ve üzerinde gecikme faizi işlemiş olan borçlar tek kalemde ödenmeleri durumunda faizlerin yüzde 90'lık kısmı silinecek. Peşin ödemelerde vatandaşlar neredeyse sadece anapara ödemesi yapacaklar.



Taksitli ödemelerse vatandaşlara uzun vadeli ödeme planları sunuluyor. Vatandaşlar emlak vergisi borçlarını 18 taksitle ödeyecekler. Ödeme süreçleri ise aylık eşit taksitli değil 2 ayda bir şeklinde olacak. Yani vatandaşlar 36 ay içerisinde 2 ayda bir olmak kaydıyla 18 vade ile tüm borçlarını kapatacaklar.



VERGİ AFFI AÇIKLAMASI



AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan yapmış olduğu konuşmasında düzenlemenin vergi affı olmadığını söyledi. Vatandaşların borçlarını peşin ödemeleri durumunda indirimlerden yararlanacağını ifade eden Özkan bu indirimlerin gecikme faizlerinden olacağını anaparaların ödeneceğini açıkladı.



Emlak365.com