Geniş Salonlarda Dekorasyon Konusunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Evlerde dekorasyon konusunda en çok dikkat edilen alanların başında yer alan salonlar hem misafirlerin ağırlandığı hem de evdeki zamanın büyük bir bölümün geçirildiği alan olması nedeni ile önemlidir.
Geniş Salonlarda Dekorasyon Konusunda Nelere Dikkat Edilmeli?

Evlerde dekorasyon konusunda en çok dikkat edilen alanların başında yer alan salonlar hem misafirlerin ağırlandığı hem de evdeki zamanın büyük bir bölümün geçirildiği alan olması nedeni ile önemlidir. Salon dekorasyonu konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta alanın toplam metrekaresidir.

GENİŞ SALON DEKORASYONU NASIL OLMALI?

Küçük bir salon ile geniş bir salonun dekore edilmesi birbirinden çok farklıdır. Geniş salonlarda çok daha heybetli tasarımlar tercih edilmeli, alan gereksiz eşyalar kullanılmadan doldurulmalıdır. Özellikle de büyük ve geniş koltuk takımları bu tip alanlarda mutlaka tercih edilmesi gerekenler arasında bulunmaktadır.

Kolları son derece geniş olan koltuk takımları bile bu tip alanlarda tercih edilebilir. Alan güneş görüyor ve aydınlıksa koyu renkler ile tasarım tamamlanabilir. Duvarlar da geniş alanlarda mutlaka doldurulmalı, alanın daha zengin görünmesi sağlanmalıdır. Geniş alanda boş kalan duvarlar daha kötü bir görünüm oluşturacaktır. Bu nedenle duvarlar tablo ve aksesuarlar ile zenginleştirilmelidir.

Geniş Salonlarda Dekorasyon Konusunda Nelere Dikkat Edilmeli?

BÜYÜK PUFLAR, GENİŞ TELEVİZYON ÜNİTELERİ, BÜYÜK HALI MODELLERİ KURTARICINIZ OLABİLİR!

Büyük salonlarda geniş puf modelleri de son derece tamamlayıcı ve şık çözüm önerileri olarak kabul edilmektedir. Son dönemde her salonda yer alan televizyon üniteleri için geniş ve bol üniteli olanlar tercih edilmeli, salonun büyüklüğünü gözler önüne seren daha geniş ve büyük metrekareli halılar ile dekorasyon tamamlanmalıdır. Işıklandırmada büyük avize modelleri ve lambeder modelleri de tamamlayıcı unsurlar olarak görülmektedir.

Emlak365.com