Giriş Katta Oturanlar Dikkat! Eğer Bunu Yaparsanız Asansör Parası ve Masrafı Ödemek Zorunda Değilsiniz

Giriş katta oturan kişilerin yaşadıkları en büyük mağduriyetlerden biri de kullanmadıkları halde ödemiş oldukları yüksek asansör ücreti ve bakım masrafıdır.
Giriş Katta Oturanlar Dikkat! Eğer Bunu Yaparsanız Asansör Parası ve Masrafı Ödemek Zorunda Değilsiniz

Giriş katta oturan kişilerin yaşadıkları en büyük mağduriyetlerden biri de kullanmadıkları halde ödemiş oldukları yüksek asansör ücreti ve bakım masrafıdır. Konu hakkında gelen kritik tavsiye ile artık bu gideri ödemekten kurtulabilirsiniz...

Son yıllarda artan asansörlü binalar ile giriş katta oturan kişiler ile diğer bina sakinleri arasında asansör ücreti ve bakım giderleri hakkında tartışmalar yaşanabilmektedir.



Giriş katta oturan kişilerin hiçbir şekilde asansörü kullanmamalarına rağmen yüksek tutarlı asansör bakım, arıza masrafları ve aylık gider masraflarına dahil edilmesi tartışma konusu yaratırken konu hakkında kritik bir uyarı geldi.



ASANSÖR MASRAFI ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ!



Giriş katta oturan kişilerin yaşadıkları mağduriyete değinen Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal giriş katta oturan kişilerin kat mülkiyeti kanunu kapsamında ortak alanların bakım ve gider masraflarına katılmalarının zorunlu olduğunu belirterek ancak bu haktan yararlanmayan kat maliklerinin mağdur olmaması için yönetim planı üzerinden değişiklik yapılabileceğini dile getirdi.



İmal "Çoğunlukla uygulamada gördüğümüz, bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf tutulduğudur. Eğer yönetim planında böyle bir madde yoksa, konuyu bağımsız bölüm malikleri toplantısında gündeme getirerek, yönetim planı değişikliği talep edebilirsiniz. Bu toplantıda adil bir karar alınmazsa, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 33. maddesine göre, açıkça adalet kurallarına aykırı durumun değiştirilmesi ve adil bir hale getirilmesi için, bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurabilir, yönetim planındaki hükmün değiştirilmesini talep edebilirsiniz" sözleri ile okurundan gelen soruyu yanıtlayarak Sulk Hukuk Mahkemesi'ni adres gösterdi.



Pek çok asansörlü binada giriş kat maliklerinin mağdur olmaması adına yönetim planına bu maddenin eklendiğini ve "giriş kat dairelerde oturan kat malikleri asansör giderine dahil değildir" ibaresi ile bu sorunun çözülebildiği belirtilirken bu tip bir kararın çıkmaması halinde ise kişinin yasal haklarını aramak adına mahkemeye başvuruda bulunması gerekiyor.



Emlak365.com