Global Property Guide Açıkladı: Konut Değer Artışında Şampiyon Türkiye Oldu!

Pandeminin tüm dünyada en çok etkisini gösterdiği ikinci çeyrekte Global Property Guide tarafından açıklanan araştırma verilerine göre 50 ülke arasında konutların en fazla değerlerinin arttığı ülke Türkiye oldu.
Global Property Guide Açıkladı: Konut Değer Artışında Şampiyon Türkiye Oldu!

Pandeminin tüm dünyada en çok etkisini gösterdiği ikinci çeyrekte Global Property Guide tarafından açıklanan araştırma verilerine göre 50 ülke arasında konutların en fazla değerlerinin arttığı ülke Türkiye oldu...

Global Property Guide konut fiyatlarında yaşanan artışları değerlendirdirdiği araştırma sonuçlarının verilerini yayınladı.



Yayımlanan verilere göre Türkiye'de gayrimenkullerin yıllık ortalama reel getirisi yüzde 11,6 olarak belirlendi.



TÜRKİYE KONUT DEĞER ARTIŞI VERİSİNDE DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU!



Açıklanan verileri değerlendiren Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal “50 ülkenin dahil edildiği araştırmada Türkiye listenin birinci sırasında. Diğer bir deyişle, bu zorlu dönemde gayrimenkulün değerlenmesinde Türkiye dünya rekorunun sahibi konumunda. Bu alanda Türkiye’yi Filipinler, Almanya, Slovakya ve Estonya takip ediyor. Yine söz konusu raporda, gayrimenkulünün en fazla değerlenen 5 ülkeden 4’ünün Avrupa’da olması da ilgi çekici noktalardan birisi" diyerek açıklanan bu verinin aslında Türk ekonomisinin şoklara karşı olan dayanaklılığını göstermesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.



Türkiye'de iç talebin her zaman güçlü olduğunu belirten Akbal ekonomi yönetimi tarafından verilen ucuz kredi desteğinin de bu süreçte talebi destekleyerek alıma yönlendirdiğini söyledi. Türkiye'de evlenme, boşanma oranları, kişi başına düşen gelirin artması ve hane halkı büyüklüklerinin sektörü desteklediğini söyledi.



Emlak365.com