Görüntü Kirliği Sona Eriyor! Çamlıca Televizyon Kulesinden Yayınlar Başladı

İstanbul'da büyük bir sorun haline gelen ve görüntü kirliliği oluşturan Çamlıca tepesinde yer alan vericiler ve çanak antenleri temizlemek için 2016 yılında Çamlıca Kulesi inşaatına başlanmıştı.
Görüntü Kirliği Sona Eriyor! Çamlıca Televizyon Kulesinden Yayınlar Başladı

İstanbul'da büyük bir sorun haline gelen ve görüntü kirliliği oluşturan Çamlıca tepesinde yer alan vericiler ve çanak antenleri temizlemek için 2016 yılında Çamlıca Kulesi inşaatına başlanmıştı. Peki, Çamlıca Televizyon Kulesi ne zaman açılacak, son durum ne?

İstanbul'un yeni sembolleri arasına girmeye hazırlanan Çamlıca Televizyon Kulesi hakkında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı.



576,5 metrelik yüksekliği ile dikkat çeken kule her biri 4,5 metre yüksekliğe sahip olan toplam 53 kattan oluşacak.



YAPIMINA 2016 YILINDA BAŞLANAN ÇAMLICA TELEVİZYON KULESİNDEN YAYINLAR BAŞLADI!



Çamlıca Tepesi üzerinde kurulu bulunan çanakların sayılarında yaşanan artışın ardından ne yazık ki kötü bir görüntü oluşmuştu.



Yaşanan görüntü kirliliği üzerine yeni bir projeye imza atılmış ve Çamlıca Televizyon Kulesi projesi inşaatına 2016 yılının Mart ayında başlanmıştı.



Gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında süreçte ekonomide yaşanan dalgalanma ve korana virüs salgınına rağmen ara verilmeden gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde Çamlıca Televizyon kulesinden yayınlar başladı.



Yapılan özverili çalışmalar sonrasında İstanbul'dan gerçekleştirilen tüm radyo yayınları artık Çamlıca Televizyon kulesi üzerinden yapılacak. Televizyon yayınlarının da kuleye alınması için ekiplerin çalışması devam ederken pandemi nedeni ile kuledeki seyir terası, lokante ve restoranlar gibi sosyal donatıların açılış tarihleri ise ötelendi.



Emlak365.com