Greenpeace Türkiye Kanal İstanbul Projesine Hayır İmza Kampanyası Başlattı!

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak tüm ülke gündemini meşgul etmeye devam eden Kanal İstanbul projesi yapılacak mı, yapılmayacak mı tartışmaları ile de konuşuluyor.
Greenpeace Türkiye Kanal İstanbul Projesine Hayır İmza Kampanyası Başlattı!

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak tüm ülke gündemini meşgul etmeye devam eden Kanal İstanbul projesi yapılacak mı, yapılmayacak mı tartışmaları ile de konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mutlaka yapılacağı açıklanan proje hakkında Greenpeace Türkiye organizasyonu karşıt imza kampanyası başlattı.

Dünyanın en büyük çevre örgütlerinden biri olan Greenpeace, İstanbul'da yapılacak olan Kanal İstanbul projesi için iptal edilmesi yönünde imza kampanyası başlattı. "Kanal İstanbul'a Hayır" adı verilen imza kampanyası ile dev projenin çevreye vereceği zarar iddiası ile iptal edilmesi istendi.



ÇEVRECİLER KANAL İSTANBUL'A KARŞI ÇIKIYORLAR!



Kanal İstanbul projesinin daha açıklandığı ilk günden bu yana çevreciler tarafından şiddetle karşı çıkıldığı biliniyor. Projenin çevreye vereceği zarar, içme suyu tehdidi, deprem riskini arttıracağı, verimli tarım arazilerinin sular altında kalacağı gibi iddialar gündeme getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise tüm bu iddialara tek tek yanıt vermiş, hepsini çürütecek bilgiler açıklamıştı.



Ancak muhalefetin projeyi kesinlikle yaptırmayacakları yönündeki açıklamalar tüm hızı ile devam ediyor. Özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul projesine karşı olan sert tutumu ile dikkat çekerken, Kanal İstanbul'a Hayır pankartları ve düzenlediği toplantılar ile konuyu gündemde tutmaya devam ediyor.



Greenpeace Türkiye Kanal İstanbul Projesine Hayır İmza Kampanyası Başlattı!



KANAL İSTANBUL'A İLK KAZMA NE ZAMAN VURULACAK?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise yapmış olduğu açıklamada tüm üniversitelerden ve yetkili kuruluşlardan görüşler alınarak projenin hazırlandığı, tüm iddiaların asılsız olduğu, Kanal İstanbul projesinin çevreci bir proje olmasının yanı sıra Türkiye'nin milli güvenlik sorunu haline geldiği dile getiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında Kanal İstanbul projesinin yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na talimat verdiğini, ihalenin 2021 yılında yapılmasını istediğini söylemişti.



Emlak365.com