Hangi Şehirde İkinci El Konutların Fiyatları Kaç TL Oldu? Maliyetini En Kısa Sürede Karşılayan Konut Yatırımı Hangi İlde Yapılır?

Türkiye'de koronavirüs sürecinde gerileme gösteren konut satışları normalleşme döneminde düşük maliyetli konut kredilerinden alınan destekle rekorlar kırdı.
Hangi Şehirde İkinci El Konutların Fiyatları Kaç TL Oldu? Maliyetini En Kısa Sürede Karşılayan Konut Yatırımı Hangi İlde Yapılır?

Türkiye'de koronavirüs sürecinde gerileme gösteren konut satışları normalleşme döneminde düşük maliyetli konut kredilerinden alınan destekle rekorlar kırdı. Emlak sektöründe gerçekleşen bu gelişme fiyatların yeniden düzenlenmesine nedne oldu. Türkiye'de hangi ilde ikinci el konut fiyatları ne kadar oldu? En karlı ikinci el konut yatırımı hangi şehirde yapılır? Hangi şehirde alınacak ikinci el konutlar en kısa sürede maliyetini çıkarır?

Türkiye'de koronavirüs sürecinde emlak sektörü bir miktar gerileme yaşamış ve bu sektör için alarm zilleri çalmaya başlamıştı. Haziran ayının başında kamu bankaları Ziraat bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından başlatılan düşük faizli konut kredileri emlak sektöründe büyük bir hareketlilik yaşanmasını sağladı. Bu süreçte konut satışları Türkiye genelinde rekor kırarak emlak sektörü üzerindeki ölü toprağını atmayı başardı.



KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ



Emlak sektöründe yaşanan pozitif değişimin neticesinde ev fiyatlarında da değişim yaşanmaya başlandı. Talebin artması nedeniyle fiyatlarda da yükselme gerçekleşti. Özellikle ikinci el konut fiyatlarında ciddi bir ilerleme yaşandığı gözlemlenirker emlak piyasası uzmanları yatırımcılara bu konuda çeşitli uyarılar yapmaya başladılar. Emlak yatırımı yapılırken o yatırımın kaç yılda maliyetini karşılayacağının hesaplanması tavsiye edildi.



İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI RAPORU HAZIRLANDI



Türkiye'de ikinci el konutların fiyatları ile alakalı olara TÜGEM ve Endeksa işbirliği ile bir çalışma yapılarak rapor hazırlandı. Bu rapora göre şehirlerde ikinci el konutların ortalama metrekare fiyatları ve kaç yılda maliyetlerini karşılayabilecekleri açıklandı. Türkiye'de en karlı ikinci el konut yatırımı hangi ilde yapılır? Hangi şehirden konut alanlar daha karlı çıkar?



BALIKESİR İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI RAPORU



Balıkesir'den konut olan vatandaşlar son güncel verilere göre ortalama 2.419 TL ödeme yapıyorlar. Bu konutların maliyetlerini karşılama süresi ise 23 yıl olarak açıklandı.



ANKARA İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI RAPORU



Ankara'da konut yatırımı yapmak iseyen vatandaşlar ikinci el konutlar için ortalama 1.914 TL metrekare fiyatı ödemektedirler. Bu yatırımın geri dönüş süresi ise 16 yıl olarak açıklandı.



TEKİRDAĞ İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI RAPORU



Tekirdağ'dan ikinci el konut satın alarak yatırım yapmak isteyen vatandaşlar bu konutlar için ortalama 1.771 TL metrekare fiyatı ödemektedirler. Bu konutların maliyetinin karşılanma süresi ise 19 yıl olarak açıklandı.



Hangi Şehirde İkinci El Konutların Fiyatları Kaç TL Oldu? Maliyetini En Kısa Sürede Karşılayan Konut Yatırımı Hangi İlde Yapılır?



SAMSUN İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI RAPORU



Samsun'da konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar ikinci el konutlar için ortalama metrekare fiyatı olarak 1.760 TL ödeme yapıyorlar. Bu yatırımın maliyetinin karşılanma süresi ise 20 yıl olarak duyuruldu.



MERSİN İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI RAPORU



Mersin'de yatırım yapmak amacıyla ikinci el konut alan vatandaşlar ortalama metrekare fiyatı olarak 1.716 TL ödeme gerçekleştiriyorlar. Bu yatırımı yapan vatandaşlar ise ödedikleri ücreti 19 yılda çıkarabiliyorlar.



KAYSERİ İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI RAPORU



Kayseri'de ikinci el konut alarak yatırım yapmak isteyen vatandaşlar ortalama metrekare fiyatı olarak 1.632 TL ödeme gerçekleştiriyorlar. Bu yatırım ile kara geçebilmek için ise 24 yıl beklenmesi gerekiyor.



KONYA İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI RAPORU



Konya'da kanut yatırımı yapmak için konut satın alan yatırımcılar ikinci el konutlarda ortalama metrekare fiyatı olarak 1.600 TL ödeme yapıyorlar. Bu yatırımın maliyetinin karşılanması için ise 19 yıl beklenmesi gerekiyor.



HATAY İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI RAPORU



Hatay'da konut yatırımı yapmak isteyenler ikinci el konutlarda 1.500 TL ortalama metrekare fiyatı ödüyorlar. Bu yatırım ise 19 yıl sonra kar getirmeye başlıyor.



DİYARBAKIR İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI RAPORU



Diyarbakır'da ikinci el konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar ortalama metrekare fiyatı olarak 1.468 TL ödeme gerçekleştiriyorlar. Bu yatırımın maliyetinin karşılanması için ise 18 yıl beklenilmesi gerekiyor.



İSTANBUL İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI RAPORU



İstanbul'da ikinci el konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar ortalama metrekare fiyatı olarak 3.865 TL ödeme gerçekleştiriyorlar. Bu yatırımın kara geçmesi için ise 21 yıl beklenilmesi gerekiyor.



İZMİR İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI RAPORU



İzmir'de ikinci el konut yatırımı yapmak isteyen yatırımcılar ortalama metrekare fiyatı olarak 3.095 TL ödeme gerçekleştiriyorlar. Bu yatırımın maliyetinin karşılanması itibariyle 20 yıl beklemeleri gerekiyor.



Emlak365.com