Hazineye Ait 19 Kamu Konutu 125 Bin TL, 140 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Satışı Çıkarıldı

İskenderun Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuru ile kamu konutu satışı yapılacağı duyuruldu.
Hazineye Ait 19 Kamu Konutu 125 Bin TL, 140 Bin TL'den Başlayan Fiyatlarla Satışı Çıkarıldı

İskenderun Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuru ile kamu konutu satışı yapılacağı duyuruldu. Söz konusu satışlarda 19 adet konut satışı yapılacağını ilan eden kurum muhammen bedel listesini de ilan etti.

Kamudan yeni lojman satışı ilanları geldi. İskenderun Milli Emlak Müdürlüğü gün içerisinde yayımladığı bir duyuru ile kamu konutu satışı yapacağını açıkladı.



Satışa dair bir duyuru yayımlayan kurum açıklamasında, "Lojmanların satış ihalesi, 2886 sayılı Kanunun 45. maddesine göre Açık Teklif Usulü ile satışı yapılmak üzere İskenderun Milli Emlak Müdürlüğünce Milli Emlak Müdürlüğünde hizasında gösterilen tarih ve saatte yapılacaktır." bilgilerini paylaştı.



19 KAMU KONUTU SATIŞI YAPILACAK



İskenderun Milli Emlak Müdürlüğü tarafından ilan edilen ihalede duyurusunda 19 kamu konutu satışında en düşük konut satışı 125 bin TL'den başlayan fiyatlarla yapılacak. Konut satışlarında en yüksek muhammen bedele sahip olan dairenin fiyatı ise 230 bin TL olarak açıklandı. Zemin, 1, 2 ve 3. katta bulunan kamu konutları için ihale işlemleri 27 Ekim tarihinde sabah saat 09.30'dan itibaren yapılacak.



Öncelik Hakkı



İlan edilen konut konutu satışlarında ayrıca öncelik hakkı bulunmaktadır. Milli Emlak Genel Müdürlüğü öncelik hakkının dolu olan dairelerin içerisinde ki personeller olduğunu bildirirken içi boş olan daireler için öncelik hakkı bulunmuyor.



KDV'den Muaf, 5 Yıl Gelir Vergisi Ödemesi Yok



19 kamu konutu satış duyurusunda İskenderun Milli Emlak Müdürlüğü, Hazineye ait taşınmazlar üzerindeki lojman satışlarından KDV alınmayacaktır. Satışı yapılan taşınmaz, 5 yıl süreyle emlak vergisinden muaftır, bilgisini verdi.



BAŞVURULAR



Kamu konutları satışları için isteklilerin şartnameye ulaşmaları ve şartname esaslarına göre başvurularını ihale sürecine göre yapmaları gerekiyor. Şartnameye ulaşmak isteyenler İskenderun Milli Emlak Müdürlüğü birimlerinden temin edilebilecek.



Emlak365.com