Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Çiftçilik Yapmak İsteyenlere Kiralanması İçin 6 Pilot İl Seçildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından devreye sokulan topraksız veya yeteri kadar toprağı olmayan ancak ekip biçmek isteyen vatandaşlara Hazine arazilerinin 10 yıl süreyle kiralanmaildi.
Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Çiftçilik Yapmak İsteyenlere Kiralanması İçin 6 Pilot İl Seçildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından devreye sokulan topraksız veya yeteri kadar toprağı olmayan ancak ekip biçmek isteyen vatandaşlara Hazine arazilerinin 10 yıl süreyle kiralanmaildi. 60 dönüme kadar Hazine arazileri çiftçilik yapmak isteyen vatandaşlara kiralanacak. Bu kiralama işlemleri için 6 pilot ilde toplam 41,5 milyon metrekarelik tarım arazisi için gelecek hafta resmi ilanlar yayımlanacak.

Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından tarımsal üretimin ve tarımsal istihdamın arttırılmasına yönelik bir proje devreye alındı. Çiftçilik yapmak isteyen ama yeteri kadar arazisi olmadığı için bunu yapamayan vatandaşlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Hazine arazileri kiralanacak. Bu kiralama işlemlerine yönelik Milli Emlak Genel Tebliği yayımlandı. Bu tebliğ gereği toprağı olmayan çöiftçilere 60 dönüne kadar hazine arazileri 10 yıllığına kiralanabilecek. Kira süresinin dolmasıyla beraber vatandaşlar kiralama sürelerini 10 yıl daha uzatabilecekler.



ÇİFTÇİLİK YAPMAK İSTEYENLERE HAZİNEDEN KİRALIK ARAZİ



Yeni proje kapsamında ilgili tarım arazisi kiralama ilanları resmen yayımlanacak. Bu işlemlerde bazı vatandaşlara öncelik hakkı verilecek. Vatandaşların kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köyde veya mahallede bulunan hazineye ait tarım arazileri bu vatandaşlara kiralanacak.



Nüfus kaydı, ikamet durumu, artazi varlığı, medeni durumu ve aile nüfusu gibi kriterlerle her başvuran vatandaşa bir puan verilecek. Bu puanlama sonucunda yüksek puan alan vatandaşlar arasında kura çekilecek ve kiralama hakkı kazanan vatandaşlar belirlenecek.



6 PİLOT İL SEÇİLDİ



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazineye ait tarım arazilerinin kiralanması için ilk etapta 6 pilot ile seçildi. Samsun, Eskişehir, Aksaray, Afyonkarahisar, Konya ve Kütahya'da bu arazilerin kiralanma işlemi gerçekleştirilecek. Edinilen bilgilere göre Konya'da 27,6 milyon metrekare, Aksaray'da 8 milyon metrekare ve Kütahya'da 3,7 milyon metrekare hazineye ait tarım arazisi çiftçilik yapmak isteyen vatandaşlara 10 yıllığına kiralanacak.



Emlak365.com