Her Daireye Bir Otopark Zorunluluğu Yönetmeliği Hakkında Son Dakika Açıklaması: 2021 Yılında Yürürlüğe Girecek

Her daireye bir otopark zorunluluğu yükleyen yönetmelik hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.
Her Daireye Bir Otopark Zorunluluğu Yönetmeliği Hakkında Son Dakika Açıklaması: 2021 Yılında Yürürlüğe Girecek

Her daireye bir otopark zorunluluğu yükleyen yönetmelik hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.Korona virüs salgını nedeni ile zorunlu olarak ertelenen yönetmeliğin ne zaman yürürlüğe gireceği kesinlik kazandı. Detaylar haberimizde...

İlk olarak 2018 senesinin Şubat ayında ilk kez gündeme gelen ancak süreçte müteahhitler tarafında gelecek ek maliyet nedeniye yoğun talepler sonrasında ertelenen otopark yönetmeliği hakkında yeni açıklama geldi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ile her daireye bir otopark zorunluluğu getiren yönetmelikte son gelişmeler belli oldu. Detaylar haberimizde...



HER DAİREYE BİR OTOPARK ZORUNLULUĞU NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?



Konu hakkında merak edilen açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 1 Ocak 2021 tarihi itibari ile artık yönetmeliğin hayata geçirileceğini belirterek bir kez daha erteleme olmayacağını dile getirdi.



LPG'li araçların kapalı otoparka girmeleri konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bakan Kurum “Türkiye’nin otomobili elektrikli bir araç olacak. Bu araçlar; yeni donanımlara, park yerleri ve şarj istasyonlarına ihtiyaç duyacak. Yeni yönetmeliğimizle; otopark alanlarında elektrikli araç park yerlerinin sayısını arttırıyoruz. Şarj istasyonu kurulmasını mecburi kılıyoruz.



Yapacağımız başka bir düzenlemeyle; LPG'li araçlar da artık kapalı otoparklara giriş yapabilecek. Çalışmada artık son aşamaya geldik. İlgili bakanlıklardan ve kurumlardan görüşlerimizi aldık. İnşallah nihai şeklini verip, LPG’li araç sahibi vatandaşlarımızın merakla beklediği yönetmeliğimizi önümüzdeki hafta yayınlayacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" diyerek önümüzdeki haftaya işaret etti.



HER DAİREYE BİR OTOPARK YÖNETMELİĞİ NEDEN ERTELENMİŞTİ?



Müteahhitler korana virüs salgını nedeni ile zaten sıkıntılı bir dönemde olduklarını belirterek Haziran ayında uygulamaya alınacak olan yönetmeliğin ertelenmesini talep etmişti. Yapılan yeni düzenleme sonrası bundan sonra yapılacak olan yeni konut projelerinde daire sayısı kadar kapalı otopark yeri ayrılması zorunlu olacak.



Bu da müteahhitlerin yapacağı yeni projelerde ücretsiz olarak verilen kapalı otopark yerleri için ücretli satacakları daire sayısı ve metrekaresini düşürmek zorunda kalacakları için maliyet artışı anlamına geliyor.



Emlak365.com