Hobi Bahçesi Yasası İçin Geri Sayım Başladı! Hobi Bahçeleri Yıkılacak Mı, Son Durum Ne, Kanun İptal Edilir Mi?

Tarım arazilerine kurulan hobi bahçeleri için getirilen yasal düzenleme toplumda büyük tepki çekmesi üzerine üzerinde biraz daha çalışılması amacı ile ertelenmişti.
Hobi Bahçesi Yasası İçin Geri Sayım Başladı! Hobi Bahçeleri Yıkılacak Mı, Son Durum Ne, Kanun İptal Edilir Mi?

Tarım arazilerine kurulan hobi bahçeleri için getirilen yasal düzenleme toplumda büyük tepki çekmesi üzerine üzerinde biraz daha çalışılması amacı ile ertelenmişti. Söz konusu düzenleme meclisin açılması ile yeniden gündeme geldi. Peki, Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ne oldu, hobi bahçeleri yıkılacak mı, hobi bahçesi yasası çıktı mı, son durum ne?

Hobi bahçelerinin yıkılması gibi çok sayıda önemli düzenlemeyi içeren Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi meclis tatile girmeden önce yaşanan yoğun tartışmalar ve gelen büyük tepkiler üzerine ertelenmişti.



Meclisin yeniden açılması ve çalışmalara başlaması ile askıya alınan kanun teklifi de yeniden gündeme geldi. Hobi bahçesi olan binlerce kişinin endişe ile yakından takip ettiği yasal düzenleme meclis gündemine geliyor!



HOBİ BAHÇESİ YASASI EKİM AYINDA MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK!



Konu hakkında gelen ilk bilgilere göre söz konusu kanun tekilfi Ekim ayında meclise gelecek.



Hobi Bahçesi Yasası İçin Geri Sayım Başladı! Hobi Bahçeleri Yıkılacak Mı, Son Durum Ne, Kanun İptal Edilir Mi?



Özellikle de verimli tarım arazileri üzerine yapılan hobi bahçeleri hakkında kesinlikle taviz verilmeyecek.



HANGİ HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK, HANGİLERİ YIKILMAYACAK?



Verimli tarım arazileri üzerine yapılan tüm hobi bahçeleri istisnasız olarak yıkılacak.



Tarım arazileri üzerinde kurulan hobi bahçelerine bin liradan daha az olmamak şartı ile metrekare başına 10 lira idari para cezası yazılırken yıkım için de en fazla 2 aylık süre tanınacak.



Bu süre sonunda aykırı kullanım devam ediyorsa para cezası 3 katına çıkarılacak ve izinsiz olan yapılar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tüm masraflar hobi bahçesinin sahibinden alınmak üzere belediyeler ya da il özel idarelerince yıkılacak.



Sadece Ankara civarında bu durumda olan 20 bin hobi bahçesi bulunurken vatandaş ise birikimini kullanarak almış olduğu hobi bahçesinin yıkımına kesinlikle karşı çıkıyor.



Emlak365.com