İBB Binlerce Metrekare Konut İmarlı Arsayı Satışa Çıkardı! Nisan 2021

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin farklı noktalarında yer alan konut imarlı ve ticarethane imarlı arsalarını satacağını ilan etti. 5 ayrı duyuru yayımlayan İBB'nin satış listesi Emlak365'te.
İBB Binlerce Metrekare Konut İmarlı Arsayı Satışa Çıkardı! Nisan 2021

İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülikiyeti kendisine ait olan boş ve bazı bölümleri işgalli olan arsalarını satacağını ilan etti. İstanbul'un farklı semtlerinde yer alan arsaların toplam büyüklükleri ise binlerce metrekareyi buluyor. İBB'nin konut ve ticarethane imarlı arsalarından almak isteyenler için ilan edilen satış duyuruları.

İBB'DEN KONUT İMARLI ARSA SATIŞLARI

Arsa satışları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplam 5 farklı duyuru yayımladı. Resmi İlan Portalı üzerinden yayımlanan duyuruları tek tek sizlerle paylaşıyoruz.

1-) 206 Metrekare Arsa

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 256 metrekare arsa satışı için ihale düzenleyecek. Bu arsa Kağıthane ilçesinde yer almakta olup arsanın tam hissesi satılacak. Yüzölçümü 256 metrekare olarak duyurulan arsa için talep edilen muhammen bedel 2 milyon 816 bin TL olarak olarak duyuruldu. Boş konumda bulunan arsa için ihale 28 Nisan tarihinde düzenlenecek.

2-) 101 Metrekare Arsa

Satışı yapılacağı ilan edilen bir diğer arsa ise 101 Metrekare büyüklüğünde olan arsa. Eyüpsultan'da yer alan arsanın toplam büyüklüğü 101.3 metrekare olarak duyuruldu. İşgalli durumda olan arsa için 608 bin TL muhammen ücret belirlendi. 28 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek arsa ihalesi başvurular başladı. Konut imarlı arsa durumunda.

3-) 2 Bin 977 Metrekare Arsa

Güncel durumda en büyük arsa satış ihalesi 2 bin 977 metrekare arsa için olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Pendik'te yer alan arsanın işgalli durumda olduğunu duyurdu. Tamamı satılacak olan arsa için İBB 19 milyon 352 bin TL muhammen bedel belirledi. Söz konusu arsanın imar durumu; ticaret alanı olarak açıklandı.

4-) 185 Metrekare Arsa

İBB'nin Eyüpsultan'da yer alan bir diğer arsası ise 185 metrekare büyüklüğünde. Halihazırda boş durumda olan arsa konut imarlı. Söz konusu arsa için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 1 milyon 63 bin TL muhammen bedel belirledi. İhale tarihi ise 28 Nisan olarak açıklandı.

5-) Yaklaşık 17 bin 500 Metrekare Arsa

İBB son duyurusunda ise bazı gayrimenkullerin tamamının satışı için ortak duyru yayımladı. İstanbul Şişli'de yer alan bu gayrimenkullerin tamamı arsa vasfında bulunuyor. 4 arsa işgalli 1 arsa ise boş konumda. Ticaret Alanı konumunda yer alan bu arsalar için gerçekleştirilecek ihale işlemleri 28 Nisan tarihinde tamamlanacak. Toplam büyüklüğü 17 bin 500 metrekare olan 5 arsanın tamamı için talep edilen muhammen bedel 472 milyon TL.