İçişleri Bakanı Soylu: Bazı Yerler Var Kiralık Daire Bulmak Mümkün Değil

Gün içerisinde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığı hizmet binalarında yapılan yenileme ve güçlendirme çalışmalarına dair bilgi verdi.
İçişleri Bakanı Soylu: Bazı Yerler Var Kiralık Daire Bulmak Mümkün Değil

Gün içerisinde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığı hizmet binalarında yapılan yenileme ve güçlendirme çalışmalarına dair bilgi verdi. Bu kapsamda 2007 öncesinde yapılan 2 bin 202 hizmet binasının deprem dayanıklılığının incelendiğini ifade eden Bakan Soylu bunlardan 1257'si için yıkım, 547'si için ise yıkım kararı alındığını söyledi.

Ankara'nın Kızılcahamam İlçesinde, İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Süleyman Soylu İçişleri Bakanlığı olarak bu alanda yürütülen çalışmalara dair genel bilgileri paylaştı.



'İŞİN SORUMLULUĞUNDAN KAÇMADIK



Bakan İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'nda yapmış olduğu konuşmasının başında kurumların talepleri ve ihtiyaçları karşısında çalışanların performansına katkıda bulunacak akıllı binalar inşa etmeye çalıştıklarını ifade etti. Bu çerçevede 7 tanesi şehir merkezi olmak üzere 106 adet hükümet konağı inşa edildiğini ifade eden Bakan Soylu 36 hükümet konağı inşaatın da devam ettiğini söyledi.



Açıklamalarında binaların depreme dayanaklılık konusunda atılan dımlara değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2007 yılından önce yapılan 2202 hizmet binasında incelemeler gerçekleştirildiğini söyledi. Bu binaların incelemelerinde işin sorumluluğundan kaçılmadığının altını çizen Bakan Soylu, bu binaların 1257'si adına yıkım 547'si adına ise güçlendirme kararı verildiğini belirtti.



'BAZI YERLERDE KİRALIK DAİRE BULMAK İMKANSIZ'



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu lojman inşaatı için Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde yer alan illerde daha fazla adım atmaları gerektiğini söyledi.



Lojman konusunda bölgesel farklılıklar olduğunu ifade eden Süleyman Soylu konuşmasında, "Bölgesel farklılıklar var. Bütün bunları ortaya koyacak bir değerlendirmeyi disiplinle sağlamaya çalışıyoruz. Bazı yerler var kiralık ev bulabilmek mümkün değil. Hadi gitsin Bodrum'da bir polisimiz parayla kiralık ev bulsun. Sadece mesele Doğu ve Güneydoğu değil." ifadelerine yer verdi.



Emlak365.com