İleride Ev Alma Planı Yapanlar! Devletin, Bankaların, Kurumların Verdiği Desteklerden Yararlanın

Ev alma hayali içinde olanlar, bu kapsamda planlama yapan vatandaşlar için maliyet düşürme noktasında sağlanan destekleri inceledik.
İleride Ev Alma Planı Yapanlar! Devletin, Bankaların, Kurumların Verdiği Desteklerden Yararlanın

Ev alma hayali içinde olanlar, bu kapsamda planlama yapan vatandaşlar için maliyet düşürme noktasında sağlanan destekleri inceledik. Bu desteklerin bazıları kamu kurumları tarafından sağlanırken bazı destekler ise bankalardan geliyor. Bunların yanında ev alımlarında maliyetleri düşürecek bazı adımlarda bulunuyor. İşte ev alacakların bilmeleri gereken o fırsatlar.

EV ALACAKLAR İÇİN İLK BİLİNMESİ GEREKEN FIRSAT KONUT HESABI

Ev alma hayali içerisinde olanlar için en bilinmesi gereken desteklerin başında konut hesabı geliyor. Konut hesabı vatandaşların uzun vadeli ev alma planlarına uygun bir destektir. Ayrıca destek şartlarına bağlı kalanlar süreç sonunda 33 bin TL'ye ulaşan ve her yıl değişen tutarda bir ödenek alabilirler. Konut hesabında sistem şu şekilde işler. Devlet herhangi bir banka üzerinden ev almanız için birikim yapmanızı ister. Bankalardan konut hesabı açan vatandaşlar, bu hesapta birikim yapmaya başlarlar. Aylık veya 3 aylık ödeme planları ile konut hesabında para birikimi yapan vatandaşlar hesapta biriken parayıda belli ölçüde kullanabilirler. Bu şekilde en az 3 yıl en fazla 5 yıl birikim yapan vatandaşlar biriktirdikleri para tutarının yüzde 15 ile yüzde 20'si arasında bir oranda destek alırlar. Destek tutarı azami 33 bin TL'den biraz fazladır.

BANKALARIN KONUT SATIŞLARI CİDDİ İNDİRİM OLANAĞI SUNUYOR

Ev alacak olan vatandaşların temel amacı en uygun koşullarda en iyi evi alabilmek. Bu kapsamda bankaların konut satışları büyük fırsatlar sunuyor. Hemen hemen tüm kamu bankaları ile tüm özel bankalar kendilerine ait konutları satışa çıkarırlar. Bankalar konutlarını ihale, açık artırma usulü ile satarlar. Satışların önemli bir bölümü ilk teklif fiyatı üzerinden satılırken yüzde 40'lara varan indirimlere ulaşmak mümkün olur. Bu konutları tercih edenler önemli maliyet kazanımları sağlayabilir.

Kredi Fırsatlarıyla

Bankalardan konut alacaklar için tek fırsat indirimli rakamlar değil. Bankalar müşterilerinin kendi konutlarını almaları durumunda özel ve düşük faizli kredi olanakları sunalar. Bu kredi olanaklarında vatandaşlara çok düşük faiz kampanyaları sağlanır. Öyle ki Şubat 2021'in en düşük konut kredisi bu kampanya dahilinde verilmektedir. Türkiye Finans Katılım Bankası kendisine ait konutlardan alan müşterilerine yüzde 0.69 ve yüzde 0.79 kar payı oranıyla konut finansmanı sağlarlar.

120 AY VADELİ KONUT FIRSATLARINI DA KAÇIRMAYIN

TOKİ Başkanlığı müşterilerinin konut alımlarına 120 ay vade fırsatıyla yanı veriyor. Şubat 2021 döneminde çeşitli illerde kurasız konut satışı yapan kurum bunun yanında açık artırma ile de 39 şehirde konut satışı yapıyor. TOKİ konutları 1+1, 2+1, 3+1 şeklinde olurken ödemeler yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade olanakları ile yapılabilir.

Emlak365.com - ÖZEL HABER