İller Bankası Açık Artırma Yoluyla İstanbul, Ankara, İzmir Ve Kırklareli'nde 11 Adet Arsayı Satışa Çıkardı

İller Bankası mülkiyetinde bulunan 11 adet arsanın ihale yoluyla satışa çıkarıldığı bildirildi. Açık artırma yoluyla yapılacak olan arsa satışlarına ilişkin detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.
İller Bankası Açık Artırma Yoluyla İstanbul, Ankara, İzmir Ve Kırklareli'nde 11 Adet Arsayı Satışa Çıkardı

Kamu kurum ve kuruluşlarının mülkiyetlerinde bulunan taşınmazların satışlarına ilişkin yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. İlan yayınlama yoluyla duyurulan taşınmaz satışlarına son olarak İller Bankası'nın arsa satış ihalesi ilanı eklendi. İller Bankası mülkiyetinde bulunan 11 adet arsa ihale yokuyla satışa çıkarıldı.

İller Bankası'nın verdiği bilgilere göre kurumun 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na tabi olmadığından dolayı arsa satış ihaleleri İller Bankası Anonim Şirketi Satış, Kiraya Verme, Kat Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliği kapsamında yapılacak. Açık artırma yoluyla gerçekleşecek olan arsa satış ihalelerinde en yüksek teklifin sahipleri arsaları satın almaya hak kazanacaklar.

ÖDEME BİLGİLERİ AÇIKLANDI

İller Bankası'nın arsa satış ihalesine katılıp arsaları satın almaya hak kazananların ödemeleri nasıl gerçekleştirecekleri de açıklandı. İhaleyi kazananların taleplerine göre arsaların satış bedelleri peşin veya vadeli olarak ödenebilecek. Vadeli satışlarda yüzde 30'u peşin kalanı ise 36 ay vadeli taksitler şeklinde ödeme planı hazırlanabilecek. Vadeli satışlarda aylık yüzde 1,25 vade farkı uygulanacak.

İLLER BANKASI'NDAN SATIŞA ÇIKARILAN TAŞINMAZLAR

İller Bankası Ankara Çankaya, Kırklareli Vize, İstanbul Pendik, İstanbul Silivri, İstanbul Zeytinburbu, İzmir Dikili'de arsa satışları yapacak. Satılacak arsaların imar durumlarının da farklı farklı olduğu bildirildi. Buna göre arsaların konut alanı, ticaret alanı, küçük sanayi alanı imar durumları bulunuyor. Muhammen bedeller de İller Bankası tarafından açıklandı. Arsalar 2 milyon 150 bin lira ile 280 milyon lira arasında değişen muhammen bedellerle satışa çıkarıldı.

İHALE NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

İller Bankası'nın 11 taşınmazı ihale yoluyla satışa çıkardığını duyurmasının ardından ihalelere ilişkin bilgiler de merak konusu oldu. İller Bankası'nın yaptığı duyuruya göre 6 Temmuz 2021 tarihinde saat 14:30'da İller Bankası'nın Ankara'daki merkezinde arsa satış ihaleleri yapılacak. İhalelere katılmak isteyenler ihale saatinde işlemlerini tamamlamış olmalılar.