İmamoğlu Duyurdu: İstanbul Eyüpsultan Yeşilpınar Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul' un Eyüpsultan ilçesine bağlı olan Yeşilpınar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan mülkiyet sorununu çözdüklerini ve kentsel dönüşüm projesine KİPTAŞ eli ile başladıklarını duyurdu.
İmamoğlu Duyurdu: İstanbul Eyüpsultan Yeşilpınar Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Başladı!

İstanbul'da yaşanan mülkiyet sorunları nedeni ile kentsel dönüşümün sancılı geçtiği bölgeler arasında yer alan Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Başkan İmamoğlu yapmış olduğu açıklamasında bölgede yaşanan mülkiyet sorunlarını çözdüklerini belirterek çürük olan binaların yıkımına başladıklarını ve bölgeyi KİPTAŞ eli ile yenileyeceklerini söyledi.

EYÜPSULTAN YEŞİLPINAR MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ KİPTAŞ TAMAMLAYACAK!

İstanbul'da her an büyük bir depremin beklenmesi nedeni ile kentsel dönüşüm projeleri büyük önem taşırken konu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni açıklamalarda bulundu.

Başkan İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşım ile "Bu binalar tamamen çürüktü ve yıllardır mülkiyet sorunu çözülemiyordu. Eyüpsultan Yeşilpınar'daki sorunlar çözüldü, tam uzlaşı sağlandı, yıkım başladı. Kreşi, parkı, kütüphanesi olan projenin temelini yakında atacağız. @kiptaskonut güvenli ve sağlıklı dönüşümün adresi oldu" diyerek tam uzlaşının sağlanması ile beraber yıkımların başladığını duyurdu.

KİPTAŞ Yeşilpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkımlar başlarken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yapmış olduğu açıklamasında "Bugün geldiğimiz noktada projemiz, her şeyimiz hazır. Çok katlı binaların da tahliye işlemlerini başlattık. Önümüzdeki haftaiçi tüm sahanın tahliyesi ve yıkım işlemlerini tamamlayacağız" diyerek bu ay içerisinde işlemlerin tamamlanması ile beraber temel atma işlemine başlayacaklarını dile getirdi. 2016 yılından bu yana afet riski altındaki bölgeler arasında yer alan Yeşilpınar Mahallesi yenileme projesinde bölgenin yüzda 60'ı yeşil alan ve toplanma alanı olarak korunacak.