İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul Çıkışı: Beton Kanal'a Karşı Durmak Sorumluluğumuzdur

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul için Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamalara son derece sert bir şekilde yanıt verdi. Kanal İstanbul'a karşı olduklarını dile getiren Başkan İmamoğlu İstanbul'un çok daha önemli sorunları olduğunu bir kere daha dile getirdi.
İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul Çıkışı: Beton Kanal'a Karşı Durmak Sorumluluğumuzdur

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan Kanal İstanbul'un imar planlarının askıya çıktığı açıklamasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'da dün yaptığı açıklama ile projenin çalışmalarına başladığı duyurulmuştu.

Proje için geri sayım hızlanırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bir kere daha Kanal İstanbul'a karşı olduklarını dile getirdi. Proje için "Beton İstanbul" tabirini kullanan Başkan İmamoğlu tüm güçleri ile projenin karşısında durmaya devam edeceklerini söyledi.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU: BETON İSTANBUL İLE İSTANBUL'U TAHRİP EDECEKLER!

22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında İSKİ tarafından gerçekleştirilen resim yarışmasının sergisine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dereceye giren ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan 6 kişiye ödüllerini verdi.

Dün düzenlenen etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunan Başkan İmamoğlu İstanbul'un son 2 seneyi oldukça kurak geçirdiğini belirterek İstanbul'un artık koruma altına alınması gerektiğine dikkat çekti.

İmamoğlu "Sonuç olarak, bir ‘Beton Kanal' ile İstanbul'un gerçekten büyük bir tahribata sebep olacak bir sürecinin başlangıcını yapanlara karşı da mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu, İstanbul'un ‘mega proje' kavramının da değişmesi gerektiğini ortaya koyuyor" diyerek bir kere daha Kanal İstanbul projesine karşı olduklarını söyledi.

Projeyi engellemek adına akılla, bilimle, hukukla ve kanunla karşı durmanın kendilerinin sorumluluğu altında olduğunu belirten Başkan İmamoğlu İstanbul'un mega projesinin Kanal İstanbul değil, yaşanabilir bir kent var edebilmenin olduğunu dile getirdi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Başkan İmamoğlu sergiyi de gezerek katılan öğrenciler ile bol bol resim çektirdi.