İndirimli Fiyatla 3+1 Lojman Satış İlanları! PTT, SGK, VGM, İl İlçe Belediyeleri

Kamu kurumlarının lojman satış ilanlarında, Şubat sonu duyuruları yayımlandı. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek konut satışlarında, evler genellikle 3+1 şeklinde.
İndirimli Fiyatla 3+1 Lojman Satış İlanları! PTT, SGK, VGM, İl İlçe Belediyeleri

Kamu kurumlarının lojman satış ilanlarında, Şubat sonu duyuruları yayımlandı. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek konut satışlarında, evler genellikle 3+1 şeklinde. Ucuz muhammen bedel ile satışa çıkarılan konutlar bazı illerde emlak piyasasına göre yüzde 30'lara kadar daha indirimli.

Peki ev alma hayali kuran ve lojman almayı düşünen vatandaşlar nasıl bir süreç izleyecekler? Kamu kurumlarından lojman alımları nasıl yapılır? Başvurulardan satış işlemlerine kadar olan tüm süreci anlatıyoruz.

KAMU KURUMLARINDAN LOJMAN SATIŞLARI

Kamu kurumlarının lojman satışları doğrudan satış yöntemi ile olmuyor. Kurumlar, Basın İlan Kurumu, resmi internet siteleri veya farklı platformlar üzerinden ihale duyuruları yayımlarlar. Vatandaşlar ise bu ihale duyurularını takip ederler, öncelikli satış hakkı yoksa ihale için öncelikle başvuruda bulunurlar. Başvuru aşamasını tamamlayan vatandaşlar, daha sonra ihaleye dahil olurlar. İhalede en yüksek teklifi sunan vatandaşlar konutu almaya hak kazanırlar. Konut alım hakkı elde eden vatandaşlar daha sonra kurumların ilgili alım satım emlak yada ihale birimleri üzerinden devir teslim işlemlerini tamamlarlar.

ÖNCELİKLİ KONUT SATIŞ HAKKI KİMLERE VERİLİR?

Bazı kamu kurumlarının konut satışlarında öncelikli satış hakkı olduğu duyurulur. Bu duyurunun anlamı, satışa çıkarılan konutların kamu personelleri, memurlar tarafından kullanıldığıdır. Memurlar içerisinde yaşadıkları konutlar satışa çıkarıldığında o konutu alabilirler. Kurumlar o personellere satışta öncelik tanırlar. Bu duruma öncelikli satış hakkı denilir. Eğer personeller konutu almak isterlerse ihale olmadan satış personellere yapılır, ancak personeller konutu almak istemezlerse satış ihale ile herkese açık yapılır.

İHALE BAŞVURULARI NASIL YAPILIR? ADIM ADIM TÜM SÜREÇ

Kamu konutlarından almak isteyenler, İl Milli Emlak Müdürlükleri, Basın İlan Kurumu gibi kurumların duyurularından satışlara ulaşacaklar. Satış duyurularına ulaşan vatandaşlar kendilerine uygun daire satış ilanı bulduğunda, satışı yapacak kuruma gidecekler. İlgili kurum emlak birimi yada ihale birimi üzerinden konut satış şartnamesi hazırlamış olacak. Vatandaşlar konut satış şartnamelerine ulaşan vatandaşlar, burada tüm şartları, fiyatları inceleyecekler. Kendilerine uygun konutlar için şartnamede yer alan geçici teminat bedelini ödeyecek vatandaşlar yine şartnamede yer alan evrakları derleyecekler. Başvurular bu evraklar ile birlikte kuruma şahsen yapılacak.

ŞUBAT SONU MART BAŞI SATIŞ LİSTESİ

İndirimli Fiyatla 3+1 Lojman Satış İlanları! PTT, SGK, VGM, İl İlçe Belediyeleri İndirimli Fiyatla 3+1 Lojman Satış İlanları! PTT, SGK, VGM, İl İlçe Belediyeleri İndirimli Fiyatla 3+1 Lojman Satış İlanları! PTT, SGK, VGM, İl İlçe Belediyeleri İndirimli Fiyatla 3+1 Lojman Satış İlanları! PTT, SGK, VGM, İl İlçe Belediyeleri

BANKALARDAN KREDİ AVANTAJI

Söz konusu kamu konutu satışlarında bankalar, standart konut kredisinden daha avantajlı konut kredisi sağlıyorlar. Lojman kredisi adıyla sunulan bu kredi olanakları çoğu bankada yer alıp vatandaşlar lojman alımlarında bu avantajlardan faydalanabilirler.