İngiltere'de Konut Fiyatları Yükselerek Ortalama 249 Bin 633 Sterlin Seviyesine Çıktı

İngiltere'de konut fiyatlarına yönelik açıklanan son raporda, ülke genelinde ev fiyatlarının yüzde 1.
İngiltere'de Konut Fiyatları Yükselerek Ortalama 249 Bin 633 Sterlin Seviyesine Çıktı

İngiltere'de konut fiyatlarına yönelik açıklanan son raporda, ülke genelinde ev fiyatlarının yüzde 1.2 oranında yükseldiği bildirildi. İngiltere'de son fiyat artışlarıyla beraber bir konutun fiyatı ortalama 249 bin 633 sterlin seviyesine çıkmış oldu.

Pandemi sürecinin etkisi Avrupa'da emlak sektörünü etkilemeye devam ediyor. Salgın kapsamında Avrupa ülkelerinde emlak sektörü durgun olsa da fiyatlar yükselme trendini koruyor. Avrupa'dan emlak sektörüne ilişkin son rapor İngiltere'den geldi.



İNGİLTERE'DE KONUT FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR



İngiltere Tapu Sicil Kayıt verilerine göre; Kasım 2020 döneminde emlak sektöründe yaşanan fiyat değişimleri belli açıklandı. Kuurm tarafından ilan edilen verilerde ülke genelinde kasım ayında konut fiyatları yüzde 1,2 artış gösterdi. İngiliz Tapu Sicil Kayıtları kapsamında son fiyat değişimlerinin ardından bir konutun fiyatı 249 bin 633 sterlin seviyesine çıkmış oldu.



Konut fiyatlarına ilişkin verilere göre 2019 yılı fiyatlarına göre kıyaslama yapıldığında, ülke genelinde konut fiyatları yüzde 7.6 oranında arttı. Kasımda konut fiyatlarında en yüksek artış yüzde 4 ile başkent Londra’da kaydedildi.



Sektörün Canlanması için İşlem Vergisi Muafiyeti Getirildi



İngiltere'de koronavirüs salgınından etkilenen emlak sektörünün yeniden ivme kazanması adına önemli adımlar atılmıştı. Bu kapsamda konut alım satımlarında uygulanan emlak işlem vergisi (SDLT) belli bir süreliğine kaldırıldı. Bu muafiyet ile müşteriler 500 bin sterlin değerindeki bir konutta yaklaşık 15 bin sterlin kazanç elde etmiş oluyorlar.



Emlak365.com