İnşaat Malzemeleri, Demir ve Çimento Fiyatlarına Zam Yağmuru Müteahhitleri İsyan Ettirdi!

İnşaat sektörü son dönemde üst üste gelen demir ve çimento fiyatlarına zam haberleri ile sarsılmaya devam ediyor.
İnşaat Malzemeleri, Demir ve Çimento Fiyatlarına Zam Yağmuru Müteahhitleri İsyan Ettirdi!

İnşaat sektörü son dönemde üst üste gelen demir ve çimento fiyatlarına zam haberleri ile sarsılmaya devam ediyor. Konu hakkında açıklama yapan İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu gelen zam yağmurunun acilen durdurulmasını talep etti.

İMKON İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu son dönemde üst üste gelen demir ve çimento zamlarına tepki göstererek bu zamların durdurulmasını talep etti. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Tellioğlu aşırı zamların kentsel dönüşüme de zarar verdiğini dile getirdi.

İMKON BAŞKANI TELLİOĞLU: DEMİR, ÇİMENTO KARTELİ DURDURULMALI!

İnşaat sektöründe uzun zamandır yaşanan demir ve çimento karteli tartışmalarına İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu'da katıldı. Aynı zamanda TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı olan Tellioğlu sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "İnşaat temel malzemeleri ; demir, çimentoya gelen aşırı zamlar kentsel dönüşümü zayıflatıyor, enflasyonu tetikliyor 250 alt sektöre ,kamuya iş yapan yüklenicilere büyük zarar veriyor. @murat_kurum @pekcan @lutfielvan @RTErdogan Demir,çimonto kartelinin zamlarını durdurun lütfen" sözleri ile zam yağmuruna dikkat çekti.

Dolar kurunda yaşanan yükselişi neden göstererek sürekli olarak demir fiyatları ve çimento fiyatlarına zam yapıldığı iddiası uzun süredir inşaat sektörü tarafından dile getiriliyor hatta bu zamların sektörde yaşanan kartelleşme nedeni ile artık keyfi hale geldiği iddia ediliyordu.

Konu hakkında müteahhitler gelen zamlar sonrasında sermayelerinin eridiğini ve artık bu duruma müdahale edilmezse Türk ekonomisinin lokomotif sektörleri arasında yer alan inşaat sektörünün artık batma noktasına geleceğini iddia ediyorlar.

Konu hakkında demir ve çimento sektörü temsilcilerinden henüz bir açıklama gelmezsen TÜİK tarafından açıklanan inşaat maliyet endeksi verisinde de yaşanan büyük yükseliş gözler önüne serilmiş ve zam yağmuru büyük tepki çekmişti.

Emlak365.com