İnşaat Sektöründe Beden İşçileri, İnşaat İşçileri Günlük Aylık Ne Kadar Kazanıyorlar? Kasım Aralık 2020

Emlak sektöründe yaz aylarında yaşanan hareketliliğin etkisi firmaların yeni projelere başlamasıyla kış aylarında da devam ediyor.
İnşaat Sektöründe Beden İşçileri, İnşaat İşçileri Günlük Aylık Ne Kadar Kazanıyorlar? Kasım Aralık 2020

Emlak sektöründe yaz aylarında yaşanan hareketliliğin etkisi firmaların yeni projelere başlamasıyla kış aylarında da devam ediyor. Peki bu dönemde inşaatlarda çalışan işçiler ne kadar kazanıyor? İşte günlük, aylık ortalama fiyatlar.

Emlak ve konut sektörü devlet destekli konut kredisi kampanyaları ile yaz aylarında tarihin en önemli satış rakamlarına ulaştı.Binlerce vatandaş avantajlı kredi fırsatlarıyla ev alırken bu durum inşaat firmalarına da yansıdı



Bitmiş projelerinde ki konutlarını satamamış olanlar için önemli bir fırsat olan yaz kampanyaları ile çok sayıda firma stoklarını eritti. Yeni projelere veya daha önceden yarım bırakılmış projelere başlayan firmalar çok sayıda personel alımı yaptılar.



İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLAR NE KADAR KAZANIYOR?



Güz dönemi ve kış öncesi yeni projelerine ara vermeden başlamak isteyen firmalar başta Türkiye İş Kurumu olmak üzere çok sayıda alanda duyurular yayımladılar.



Duyuruların büyük bölümü genel, beden, inşaat işçisi statüsünde olurken bunun yanında özel kadrolarda da duyurular geldi. Bu iş ilanları ile işe giren vatandaşlar için en önemli soru ise aylık kazanç tutarı oldu? İşte kasım aralık döneminde inşaat işçilerine yapılan ödeme tutarları;



Aylık Haftalık Kazanç Tutarları



İnşaat projelerinde beden işçisi olarak çalışan vatandaşlara verilen ödemeler çoğunlukla asgari ücret düzeyinden oluyor. Firmalar vasıfsız işçiler için asgarü ücret düzeyinden ödeme yaparken bazı firmalar ise işin zorluk durumuna göre bu oranı 2500 TL, 2750 TL veya 3000 TL'ye kadar çıkarabiliyorlar.



İnşaat sektöründe mesleki alanda çalışan ve ustabaşı olan personeller ise daha yüksek oranda maaş alıyorlar. Bu personeller için ödenen ücret ise aylık 3000 TL ile işin zorluğu, piyasa durumu ve işin aceleesine göre 5000 TL'ye kadar çıkabiliyor.



Emlak365.com