İnşaat Sektöründe Maliyet Takibi! Çimento Fiyatları Soruşturma Kapsamında

İnşaat sektöründe son dönemlerin en fazla dile getirilen konusu olan fiyat artışlarına dair açıklama geldi. Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle soruşturma olduğu bilgisini verdi.
İnşaat Sektöründe Maliyet Takibi! Çimento Fiyatları Soruşturma Kapsamında

İnşaat sektörü ile çimento sektörünün karşı karşıya geldiği son dönemlerde fiyat artışlarına dair büyük bir tepki ortaya koyulmuştu. Uzun süredir bir sonuç alınamayan konuya dair son olarak inşaat sektörü 2 Eylül'de inşaat durdurma kararı almıştı.

FİYATLAR TAKİBE ALINACAK

Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle yapmış olduğu konuşmasında iki sektörün karşı karşıya geldiği fiyat artışlarına dair bilgi verdi. Halen çimento fiyatlarına dair Nisan 2021 döneminde açılan bir soruşturma olduğunu ifade eden Küle, bu soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Küle açıklamasının devamında soruşturma hakkında karar verildikten sonra isteyenlerin Rekabet Kurumu'nun web sitesinden süreci takip edebileceklerini ifade etti.

Ayrıca fiyatların artmasının ardından çimento sektöründe kartel oluştuğu iddialarına da değinen Küle açılan soruşturmayı hatırlattı. "Çimento sektörüne gelince, maalesef bazı eksik ve yanlış bilgiler var kamuoyunda. Çimento sektöründe bu yılın dördüncü ayında başlamış kapsamlı bir soruşturma sürüyor. Gerek tarafların savunma haklarının etkin kullanılması gerekse de sağlıklı analizlerin yapılması adına biliyorsunuz soruşturma süreçleri sözlü savunma toplantısı ve nihai karara kadar gizli sürüyor."

Çimento fiyatlarına dair açıklan soruşturma detaylarına ilişkin ise Küle "Web sitemizden dileyen herkes bu duyuruya ulaşabilir ve dilediği bilgi ve belgeyi Kurumumuzla paylaşabilir." ifadelerini kullandı.

Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle konuşmasının devamında koronavirüs salgının etkilerine değindi. Bu kapsamda temel ihtiyaç ürünleri ve organize perakende başta olmak üzere, yoğun şikayetler sonucu başlatılan dosyalar olduğunu ifade eden Küle soruşturmaların tamamlanmasıyla kararların açıklanacağını aktardı.