İnşaat Sektörüne Kötü Haber: Demir Cevheri Singapur'da 210 Doları Aştı! İnşaat Demiri Fiyatı Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

İnşaat sektöründe özellikle de kamu müteahhitlerini iflas noktasına taşıyan demir fiyatları sürekli olarak yükselmeye devam ediyor. Singapur piyasasında demir cevheri 210 doları aşarak yönünü yeniden yukarıya çevirirken iç piyasada da inşaat demiri fiyatları yükselişini sürdürdü. Demirin ton fiyatı ne kadar, demir fiyatları neden yükseliyor?
İnşaat Sektörüne Kötü Haber: Demir Cevheri Singapur'da 210 Doları Aştı! İnşaat Demiri Fiyatı Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı

Pandemi döneminde yaşanan ekonomik daralmadan en olumsuz etkilenen sektörlerin başında yer alan inşaat sektörü yoğun zam yağmuru altında ezilmeye devam ediyor. Demir ve çimento fiyatlarına zam yağmuru aralıksız sürerken süreçten özellikle de önceden aldığı işlerin yapımına devam eden kamu müteahhitleri olumsuz etkileniyor.

SİNGAPUR'DA DEMİR CEVHERİ 210 DOLARI AŞTI!

Demir cevheri uluslararası piyasalarda yükseliş üstüne yükseliş yaşarken iç piyasada da yaşanan yükseliş ile beraber fabrikaların demir satış fiyatları yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Çin'de demir fiyatları bin dolar sınırına dayanırken hurda alım fiyatları da yaşanan yükselişte etkilendi ve 1 günde hurda demir fiyatları 200 lira zamlandı.

Bayram döneminde son derece sert dalgalanmalara maruz kalan demir cevheri fiyatı yeniden yönünü yukarıya çevirirken inşaat demiri fiyatı TL bazda tarihinin en yüksek seviyesini görmüş oldu.

DEMİR FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Pandemi sonrası uzun süre ara verilen üretimde kapasitenin arttırılması ile yoğun talep oluşması, önce Amerika ardından da Çin'den gelen enflasyon rakamlarının beklentilerin oldukça üzerinde çıkması nedeni ile emtia fiyatları üzerinde oluşan yoğun baskı demir fiyatlarını yukarıya taşıdı.

İNŞAAT DEMİRİ FİYATI NE KADAR, 1 TON DEMİR KAÇ TL?

Yaşanan yükseliş ile inşaat demiri fiyatı tarihi rekorunu kırarken Ankara'da 8'lik inşaat demiri 7 bin 450 liraya, 10'luk inşaat demiri fiyatı 7 bin 450 liraya ve 12'lik - 32'lik inşaat demiri fiyatı ise 7 bin 350 liraya yükseldi.