İnşaat Şirketi Hakkında Mal Varlığını Dondurma Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı!

5 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1373 (2001) Sayılı Kararı Doğrultusunda Bazı Kuruluş ve Kişilerin Tasarrufunda Bulunan Türkiye’deki Malvarlıklarının Dondurulmasına İlişkin Karar kapsamında Adapazarı Sakarya'da inşaat işleri yapan Alfay İnşaat LTD. ŞTİ. hakkında Türkiye'deki malvarlıklarını dondurulması kararı çıktı.
İnşaat Şirketi Hakkında Mal Varlığını Dondurma Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Daha öncede Amerika'da yürütülen IŞID operasyonu nedeni ile adı gündeme gelen ALFAY İnş. LTD. ŞTİ. hakkında yeni karar Resmi Gazete'te yayımlandı. 5 Haziran 2021 Cumartesi tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1373 (2001) Sayılı Kararı Doğrultusunda Bazı Kuruluş ve Kişilerin Tasarrufunda Bulunan Türkiye’deki Malvarlıklarının Dondurulmasına İlişkin Karar yürürlüğü girdi.

Karar kapsamında daha önce de ABD Hazine Bakanlığı tarafından hakkında yaptırım kararı verilen ve IŞİD'e mali destek vermekle itham edilen Alfay İnş. LTD. ŞTİ.'nin Türkiye'de bulunan mal varlıkları donduruldu.

ALFAY İNŞAAT LTD. ŞTİ.'NİN MAL VARLIĞI DONDURULDU!

ABD Hazine Bakanlığı tarafından IŞİD'in terör organizasyonlarını finanse etmek ve bu paraları aktarmak amacı ile kurulduğu iddia edilen ALFAY İnş. LTD. ŞTİ. Sakarya Adapazarı merkezli olarak İdris el-Fay ile kardeşi İbrahim el-Fay tarafından kurulmuştu.

Şu anda Irak'ta tutuklu bulunduğu belirtilen şirket ortaklarından İdris Ali Avad el Fay'ın El Kaide ve IŞİD’de üst düzey görevlerde bulunduğu iddia edilirken yayımlanan karar ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından alınan karar ile söz konusu inşaat firmasının mal varlığının 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunun 6 ncı maddesi gereğince şirketin Türkiye'de bulunan tüm mal varlıkları dondurulmuş oldu.