İnşaatı Devam Eden Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'nin Açılış Tarihi Belli Oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbuL'da yapımı devam eden Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
İnşaatı Devam Eden Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'nin Açılış Tarihi Belli Oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbuL'da yapımı devam eden Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu Küçük Çamlıca Kulesi'nin Eylül ayı içerisinde hizmete açılacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu İstanbul'un görüntüsünü değiştirecek önemli projelerden olan Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'nin inşaatına giderek incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu burada faaliyetler hakkında son bilgileri alırken kulenin Eylül ayında hizmete açılacağını söyledi.



EYLÜL AYINDA HİZMETE GİRECEK



İstanbul için önemli bir proje diyerek sözlerine başlayan Bakan Karaismailoğlu, “TV ve Radyo Kulesi'nde yaptığımız tüm testlerden başarı elde ettik. İstanbul'un sembollerinden olacak bu projeyi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da yakından takip etmektedir. Kulemizi Eylül ayında hizmete sokacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.



İSTANBUL'UN GÖRÜLDÜĞÜ EN GÜZEL YER OLACAK



Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi ile İstanbul'un haberleşme altyapısının da üst seviyeye çıkacağını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “369 metrelik yüksekliğe sahip kulede 600 metrekare seyir terası bulunacak. Burası İstanbul'un görülebildiği en güzel yer olacak. Kulede 100 ana ve 13 yedek olmak üzere 5 Kw verici olacak. Bu kuleden 40 ulusal radyo, 19 ulusal Tv, 29 bölgesel radyo, 35 yerel radyo ve 1 yerel TV yayın yapacak.” ifadelerini kullandı.



İSTANBUL'UN GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALKACAK!



Kulede bitirilen çalışmalar hakkında da bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Mekanik sistemlerin tamamının montajını ve devreye alınma işlemlerini bitirdik. Ayrıca pano ve trafoların montajları da sona erdi. Bunun yanında saha içi yol imalatları, yapısal peyzaj imalatları ve amfitiyatro imalatları da tamamlandı. Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi işe İstanbul'da görüntü kirliliği oluşturan anten ve kuleleri tek bir yerde topluyoruz.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com