İpotekli Konut Satışları Çakıldı, Kamu Bankalarından Yeni Destek Kredisi Beklentisi Oluştu!

TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre konut satış rakamları düşüşe geçerken Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından konut satışlarını desteklemek amacı ile yeni konut kredisi destek paketi açıklaması beklenmeye başlandı.
İpotekli Konut Satışları Çakıldı, Kamu Bankalarından Yeni Destek Kredisi Beklentisi Oluştu!

Hatırlanacağı üzere 2020 senesinin başlarında tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeni ile ekonomide büyük bir dalgalanma yaşanmıştı. Süreçte Mart ayı itibari ile Türkiye'de kısıtlama kararlarının alınması ile beraber konut satışları nerede ise durma noktasına gelmişti.

Yaşanan ekonomik daralmanın aşılması adına devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yeniden normale geçiş sürecinin başlatıldığı Haziran ayında ucuz konut kredisi desteği vermeye başlamış, başlatılan destek kredisi kampanyası ile 1 sene ödemesiz dönemli yüzde 0.64 faiz oranı ile konut kredisi kullandırılmıştı.

KONUT SATIŞLARI SERT DÜŞTÜ, DEVLET BANKALARINDAN YENİ DESTEK KREDİSİ MÜJDESİ BEKLENMEYE BAŞLANDI!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan son verilere göre Şubat ayında konut satış rakamları yüzde 31 oranında düşerken ipotekli konut satışlarında ise kayıp yüzde 66,5 seviyesine yükselerek sert bir kayıp oluşturdu.

İpotekli Konut Satışları Çakıldı, Kamu Bankalarından Yeni Destek Kredisi Beklentisi Oluştu!

Yükselen faiz oranları sonrasında vatandaşların konut kredisi paketlerinden uzaklaşması gayrimenkul sektörünün büyük darbe almasına neden olurken bu da kamu bankaları üzerinden yeni destek kredisi beklentisi oluşturdu. Şu anda enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş nedeni ile genel bir faiz indirimi beklentisi oldukça uzak bir ihtimal olarak görünüyor.

Ancak konut kredisi paketlerinde durum biraz daha farklı ilerliyor. Konut alımlarının bir ihtiyaç olarak görülmesi nedeni ile konut kredisi paketi diğer kredi paketlerinin dışında tutulurken devlet bankalarının son dönemde yapmış oldukları ufak konut kredisi faiz indirimleri de vatandaşın beklentisini destekliyor.