İranlılar Rotayı İzmir'e Çevirdi, Yabancılara Konut Satışı İçin İzmir Yeni Cazibe Merkezi Oldu

Korana virüs salgını döneminde büyük bir düşüş yaşayan yabancılara konut satışı rakamları pandeminin kısmen kontrol altına alınması ve Türkiye'de ki sağlık sisteminin güven vermesi üzerine yeniden yükselişe geçti.
İranlılar Rotayı İzmir'e Çevirdi, Yabancılara Konut Satışı İçin İzmir Yeni Cazibe Merkezi Oldu

Korana virüs salgını döneminde büyük bir düşüş yaşayan yabancılara konut satışı rakamları pandeminin kısmen kontrol altına alınması ve Türkiye'de ki sağlık sisteminin güven vermesi üzerine yeniden yükselişe geçti. Özellikle de İzmir'de yabancılara konut satışı rakamları artarken İran vatandaşları tarafından yapılan alımlar dikkat çekti. Detaylar haberimizde...

Tüm dünyayı etkisi altına alan korana virüs salgını döneminde konut sektörü de büyük darbe almış, konuta olan talep durma noktasına gelmişti.



Yaşanan kısıtlamalar ve karantina tedbirleri kapsamında yabancılara konut satışı rakamlarında da ciddi bir erime meydana gelmişti.



YABANCININ KONUT TALEBİ YENİDEN CANLANDI, İRANLILARIN SON GÖZDESİ İZMİR OLDU!



Sputnik News tarafından yapılan habere göre son dönemde özellikle de İran vatandaşları Türkiye'den konut alımına yeniden hız verdi. Konut alımı konusunda yabancıların yeni gözdesi ise İzmir oldu.



Gerçekleştirilen yeni kentsel dönüşüm projeleri ile değerine değer katan İzmir emlak piyasası yabancıların da radarına takıldı. Yapılan markalı konut projeleri yabancıların dikkatini çekerken İran vatandaşları konut alımında gaza bastı.



Konu hakkında açıklamada bulunan İranlı gayrimenkul danışmanı Vahid Raghebi "Pandemiden önce gelenlere satışlar devam ediyor. İran'dan gelip Türk vatandaşı olmak isteyen çok sayıda müşterimiz var. İzmir'i İranlılar çok tanımıyordu. Biz İzmir'in tanıtımını yaptık. Güzel bir ilgi gördü. İran, Irak, Afganistan'ın ardından Avrupa ülkeleri İzmir'e ilgi gösteriyor. Daha çok Mavişehir, Karşıyaka ve Narlıdere tarafını tercih ediyorlar" diyerek güvenlik amacı ile sitelerin tercih edildiğini söyledi.



İran vatandaşları ise çocuklarının daha özgür bir ortamda büyümesini istediklerini belirterek Tahran'a oranla İzmir'de konut fiyatlarının çok daha ucuz olduğunu belirterek Türk vatandaşı olabilmek adına konut alımında bulunduklarını söylediler.



Emlak365.com