İşi Bozulan Satışa Başladı! Bilançosunu Düzeltmek İsteyen Şirketler 32 Milyar Dolarlık Gayrimenkul Satışı Yaptı

Pandemi nedeni ile şirketler büyük kayıplar yaşarken bilançolarda yaşanan bozulmalar da sorunlar yaratmaya başladı. Bozulan bilançolarını düzeltmek isteyen şirketler gayrimenkul satışı yapmaya başladı. Yaşanan gayrimenkul satışları rekor düzeye ulaştı.
İşi Bozulan Satışa Başladı! Bilançosunu Düzeltmek İsteyen Şirketler 32 Milyar Dolarlık Gayrimenkul Satışı Yaptı

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük bir dalgalanmaya neden olurken yaşanan süreç şirketlerin bilançolarını da olumsuz etkiledi. Şirketlerin bozulan bilançolarını düzeltmek adına gayrimenkul satışı yapmaya başladıkları açıklandı.

Jones Lang LaSalle tarafından açıklanan son verilere göre şirketlerin gayrimenkul satışları hız kazandı. Pandemi sonrası iş planlarını desteklemek, salgın döneminde ayakta kalmak ve sermayelerini korumak isteyen şirketler çareyi gayrimenkul satışında buldu.

AYAKTA KALMAKTA ZORLANAN ŞİRKETLER GAYRİMENKUL SATIYOR

Ne yazık ki koronavirüs salgını tüm dünyada ağır ekonomik sonuçların da ortaya çıkmasına neden oldu. Özellikle de getirilen zorunlu kısıtlama kararları nedeni ile perakende satış sektörü büyük yara alırken yine uzaktan çalışma sistemine geçiş yapılması ile plazalar, iş merkezleri ve ofis projeleri büyük zarar gördü.

Süreçte ayakta kalmakta zorlanan şirketler büyük ekonomik kayıplar yaşarken yaşanan büyük kayıplar bilançolara da olumsuz yansımaya başladı. Yaşanan bu olumsuzluklar üzerine Avrupa, Orta Doğu ve Afrikalı şirketler 2020 yılında toplam 27 milyar euro yani 32 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yaptı.

2021 yılında da pandemi etkilerini devam ettirirken şirketler gayrimenkul satışını hızlandırdı. Turizm sektörü ve perakende sektöründe yer alan şirketlerin bazıları kendileri satış yaparken bazı şirketlerin ise ödemekte zorlandığı krediler nedeni ile icradan satış yöntemi ile gayrimenkullerini elden çıkarmak zorunda kaldıkları öğrenildi. Türkiye'de de bankadan satılık icralık konut, arsa ve dükkan satışlarının artması iddiaları güçlendirirken çok sayıda alışveriş merkezinin bankaların eline geçeceği iddiası da gündemi uzun süre meşgul etmişti.