İşsizlik Rakamları Açıklandı, İnşaat Sektöründe İstihdam 81 Bin Kişi Arttı

TÜİK İşgücü İstatistikleri, Mart 2021 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Türkiye'de işsizlik rakamı çok küçükte olsa bir düşüş yaşadı ve yüzde 13,1 olarak gerçekleşti. İnşaat sektöründe ise istihdam artışı yaşandı. İşte o rakamlar...
İşsizlik Rakamları Açıklandı, İnşaat Sektöründe İstihdam 81 Bin Kişi Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan son rapora göre Türkiye'de işsizlik oranı düştü. Bu sene Ocak ayından bu yana 3 aylık dönemler yerine aylık olarak yayımlanmaya başlayan işsizlik rakamlarında Mart ayı verileri belli oldu.

Açıklanan son işsizlik rakamlarına göre Türkiye'de 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Mart ayında bir önceki aya oranla 59 bin kişi artış gösterdi ve 4 milyon 236 bin kişi rakamına ulaştı. İşsizlik oranında ise yüzde 0,01 oranında düşüş yaşandı ve yüzde 13,1 seviyesine gerileme yaşandı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM EDİLENLERİN SAYISI 81 BİN KİŞİ ARTTI

TÜİK İşgücü istatistikleri Mart 2021 raporuna göre istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya oranla tarım sektöründe 15 bin kişi artış gösterirken bu rakam sanayi sektöründe 480 bin kişi, inşaat sektöründe ise 81 bin kişi olarak kayıtlara geçti. Pandeminin de etkisi ile hizmet sektöründe düşüş yaşandı ve bu sektörde çalışanların sayısı 27 bin kişi azaldı.

Mart ayında sektörlere göre istihdam oranlarına bakıldığında istihdam edilenlerin yüzde 17,3'ü tarım sektöründe, yüzde 22,0'ı sanayi sektöründe, yüzde 6,4'ü inşaat sektöründe ve yüzde 54,3'ü ise hizmet sektöründe yer aldı.

Özellikle hizmet sektöründe yaşanan düşüş dikkat çekerken inşaat sektöründe ise Nisan ve Mayıs ayına ilişkin veriler yükselen inşaat maliyet endeksi ve düşen konut satış rakamları sonrası merak konusu oluşturdu. Yine tam kapanma nedeni ile Mayıs ayı verileri de yakından takip edilecek. Finans piyasalarının yakından takip ettiği işsizlik rakamları ekonomideki yönü göstermesi açısından büyük önem taşıyor.